Så glada för en ny fläkt

2022-05-20

Uppe redan innan åtta i dag. Då var det mulet, 15 plus och bara en svag vind. Gick en tur med mina stavar. Känns som att jag nu har fått in en rutin med att göra detta på morgonen/förmiddagen. Går inte så fort och inte så länge men jag går ju i alla fall. Tycker det känns bättre och bättre även om det går långsamt framåt men ändå framåt. För övrigt kändes det lite svalt i dag tyckte jag.

Körde strax innan tio mot Borås. Det var mycket lite trafik som ökade lite när vi närmade oss Borås. Det var trångt utanför Borås Bilhall i dag men vi hittade en plats att parkera på. Många husbilar som står där och enligt personalen väntar på reservdelar från Fiat som verkligen drar ut på tiden. Så tråkigt att inte kunna använda sin husbil nu när säsongen drar igång.

Vi gick in och jag gick till servicedisken för att lämna nycklarna. Jag hade även med mig protokollet från besiktningen som dom kopierade. Pratade en stund med personalen. Men idag var det mest fläkten som gällde.

Vi gick bort till ”väntrummet” och satte oss och väntade. Efter ca tre kvart så var det klart. Då hade dom fixat fläkten samt en två från protokollet. Ingen betalningen i dag utan det ville dom vänta med till det där med luftbälgarna också var fixat. Helt ok för mig.

Vi körde därifrån och det var mycket skönt med en fungerande fläkt. Så mycket behagligare luft i kupén tyckte vi. Kändes så fräscht.

Så var det dag för att handla igen. Förstår inte varför så mycket tar slut så fort, men så är det. Det blev ett besök hos MM en favoritaffär. Men tyvärr håller dom fortfarande på att flytta runt en del i butiken så jag får leta efter en del produkter som jag vill ha. Men det löser sig. Finns ofta personal att fråga!

Hade plockat ner rätt så mycket varor i mina påsar i kundvagnen i dag. Betydligt mer än vad som stod på min inköpslista och det var ju inte något ovanligt. Men så blev det total avstämning i dag. Jaha, bara att plocka upp allt på bandet så den vänliga kassörskan skulle kolla så att allt stämde. Och det gjorde det. Bara att packa ner igen, så blir det ibland men guskelov inte så ofta.

Körde sedan ut kundvagnen till husbilen och Hasse hjälpte till att lyfta in dom något välfyllda och tunga påsarna. Jag körde sedan tillbaka kundvagnen och parkerade den på rätt plats. Nu var jag rätt så trött och det kändes jobbigt att gå tillbaka till husbilen.

Men på vägen tillbaka till Seglora blev det även ett stopp i Rydal för att tömma lilla postfacket. Fanns lite ny post där. Dag för att betala för 5 år till för vår trevliga personliga skylt ”latadar” och den vill vi gärna ha kvar några år till.

När vi sedan parkerade på vår plats på Seglora Camping så kändes det skönt att så att säga ”komma hem” igen.

Där satt jag i lugn och ro och plötsligt så blev det väldigt oroligt. Det flög in en liten fågel genom dörren och den blev väldigt förvirrad. Flög runt och försökte komma ut igen. Flög bak i husbilen och flög upp mot takluckan samt båda fönsterna. Jag rusade så fort jag kunde bak i husbilen och öppnade fönsterna. Tog inte så lång stund förrän jag hade öppnat fönsterna så den lilla stackaren kunde hitta ut igen. Den lilla fågeln flög vidare och verkade till min stora glädje vara helt oskadd.

I kväll så åt vi bakad potatis med räkröra och det smakade verkligen jättegott. Vi blev så mätta och potatisen var så stora vilket bakpotatisar ska vara. Vi äter inte detta så ofta och därför smakar ju denna lite lyxiga mat så gott.

I morgon tänker vi inte flytta på oss om inte något speciellt kräver det av oss.

2 reaktioner till “Så glada för en ny fläkt”

 1. Jag har märkt att nuförtiden då man har ärenden och måste åka iväg, så är man så trött efteråt och vill gärna bara vara hemma en dag. Det spelar ingen roll om det bara är lite småturer.
  Jag köpte med mig två burkar sill från Sverige så det åt vi idag med stekt potatis. Skärgårdssill och sill inlagd i OP-brännvin.
  Gott.

  Ha det så bra!!!

  1. Ja visst är det s¨å.
   Lite sill ifrån Sverige smakar så gott.

Kommentarer inaktiverade.