En bit in i Tyskland

2022-04-02

Snöade en del i natt och det var blötsnö så det låg inte kvar på asfalten men däremot runtomkring. Det var 2 plus så det var inget som hade frusit fast på framrutan så det gick bra att få bort det med vindrutetorkarna.

Började med att köra bort till tömningsstationen. Där fick jag trampa ut i blötsnön för att hämta vår reservlatrin, som var den som skulle tömma idag, ifrån garaget. Det gick bra men jag gillade inte att trampa runt i den vidriga blötsnön som hopade sig i klumpar under mina skor.

Vi fortsatte sedan ut till motorvägen och körde vidare där. Nu snöade det igen. Det var väldigt mycket trafik hela dagen oavsett vilken motorväg vi körde på.

Vi stannade sedan vid den gamla gränsstationen mellan Frankrike och Tyskland för vi tyckte det var dags för lite kaffe. Elverket tjurade och ville inte starta så då tjurade vi också och fortsatte några mil till in i Tyskland.

Det blev dags för att fylla på diesel så vi körde av vid en mack och tankade fullt. Fortsatte sedan till en ledig parkeringsplats och försökte starta elverket igen. Nu ville vi verkligen ha en kopp kaffe. Men elverket ville inte alls vara med. Nu blev det så att jag kokte vatten och plockade fram melittan och satte den på termosen med ett kaffefyllt filter. Hällde över vatten och så hade jag på ett enkelt sätt fått ett gott kaffe. Ja det smakade verkligen gott nu efter att ha varit sugen ett bra tag.

Fortsatte sedan och nu blev det väldigt vårlikt med massor av skir vårgrönska längs med vägen. Så fint. Efter några mil så blev det vinter igen med lite snöande och en del snö liggande på marken i dikena och i skogen. Blev en del kallare också. Jag gillar inte alls detta väder.

Tiden gick fort och det blev strax efter 4 att börja leta plats för att övernatta. Var inne och kollade på några platser men dom gav mig dåliga vibbar. Innestängt och otrevligt. För övrigt så är det inte lätt att hitta en övernattningsplats en lördagseftermiddag. Men vi hittade en ledig plats på en lastbilsparkering i kväll också. Egentligen ingen höjdare men vi stänger ju ner och befinner oss i vår lilla bekväma och hemtrevliga bubbla och har inga dåliga vibbar här. Eftersom det är rätt så kallt så går vi ju inte ut heller.

Åt en god vitlöksdoftande köttgryta från frysen i kväll tillsammans med kokt potatis, lingon och ättiksgurka. Smakade gott.

Tänker komma iväg i hyfsad tid i morgon för att möjligen hinna upp till norra Tyskland. Men det beror ju också på väder och hur trafiken är. Vi kommer i alla fall en bra bit på väg hoppas vi.

4 reaktioner till “En bit in i Tyskland”

  1. Roligt att du har hängt med. Kanske ses vi på någon väg någonstans.

 1. Inget vidare väder någonstans verkar det som. Men vi har åtminstone blivit av med blåsten och vad jag kan se kommer värmen tillbaka på tisdag. Bara att uthärda måndagen då.
  Ibland är det hopplöst att hitta platser som är trevliga att övernatta på. Vi har ofta stannat i Siegen, Tyskland på vägen upp och ner.
  En gryta är aldrig fel när det är kallt ute.

  Ha det så bra !!! Kör försiktigt !!!

  1. Vädret över en del av södra Europa har sista tiden varit uselt. Vi har inte letat efter trevliga platser eftersom vi inte vill gå utanför husbilen när det är så otroligt kallt. Det duger så bra att parkera på en ledig lastbilsparkering.

Kommentarer inaktiverade.