Snö, kallt och mer snö

2022-04-01

Vilken hemsk morgon. När jag tittade ut så var det snö och -2 grader. Marken var frusen och det såg halt ut. Helt mulet och lite småblåsigt.

Hasse drog ifrån gardinen på framrutan och den var helt nedisad vilket även backspeglarna var. Nu är det så att fläkten i kupén tyvärr inte fungerar så nu undrade vi hur vi skulle få bort isen. Backspeglarna nådde Hasse inifrån att skrapa så det var ju lätt fixat. Vi har dessutom ingen lång isskrapa, den ligger i Rydal. Hade aldrig räknat med så kallt vid denna årstiden i denna delen av Europa. Dessutom ville ingen av oss gå ut när det var så halkigt.

Men det löste sig och efter nästan 1 timme så var isen borta och fönstret avtorkat från fukt. Använde även den lilla fläkten och den jobbade på duktigt med att få bort fukten.

Skulle brygga lite kaffe men då vägrade vårt elverk att starta. Tror det köldstrejkade.

Men vi kom i alla i väg och körde ut på motorvägen som var helt snöfri. Men det fanns mycket snö överallt runtomkring.

Några mil senare efter vi hade kört neråt en del så var det snöfritt. Sedan gick det uppåt igen och snön kom tillbaka. Sedan började den även komma uppifrån som lätt flyg snö.

Dags för en paus. Jag tryckte på knappe för att starta elverket och yippie nu gick det igång. Var något varma här. Tog ner kaffebryggaren och efter en stund så hade vi gott nybryggt kaffe. Smakade verkligen bra.

Fortsatt köra och det gick bra. Så kom vi fram till motorvägen som vi enligt Agda skulle köra på. Påfarten var avstängd så vi tog rygg efter en tradare en bit. Agda vill ha oss tillbaka men fanns det ju ingen anledning till. Hon räknade om efter ett tag. Efter en rätt så lång körning kom vi fram till nästa påfart och den var också avstäng. Följde efter tradaren igen. En hel del mil senare så tyckte jag att den inte körde helt rätt. Slog in Freiburg på min telefon och Goggles mapp visade en annan väg som vi då valde. Efter ett tag så var Agda och min navigator överens om hur vi skulle köra.

Vi kom ut på den franska landsbygden och fick vidgat våra vyer en hel del. Kom igenom en del mindre samhälle samt en stor stad som såg spännande ut. Men det var inte läge att stanna där. Alldeles för kallt för att gå ut och vi har inga vinterkläder med oss.

Vi körde på vad som måste vara den tråkigaste vägen i hela Frankrike. Smal väg med omkörningsförbud och man får bara köra i 70 i hela 6,3 mil. Man kör och kör och kommer på något sätt ingenstans. Men även det tog slut och så blev det motorväg igen.

Började bli dags att hitta plats för natten och det blev en lastbilsparkering igen. Och nu snöade det vilket det gjort från och till hela dagen. Så kallt så att ingen av oss gick ut.

Gjorde en pastasås med rökt lax, rödlök, dill, citronsaft, grädde och yoghurt. Åt spagetti till och det smakade härligt gott.

Snöandet ska tydligen fortsätta i natt och i morgon enligt prognosen. Känns inte bra alls.

Vi är några mil ifrån Mulhouse och hoppas köra in i Tyskland i morgon.

Sven Melander har glatt många under väldigt många år. Han har inte gått bort bara gömt sig lite för han kommer ju alltid att finnas.

2 reaktioner till “Snö, kallt och mer snö”

  1. Verkligen ett aprilväder har det varit idag. Vi har sluppit snö men det har absolut inte varit någon värme.
    Solen tittade fram innan den sade godnatt.

    Kör försiktigt och Ha det så bra!!!

Kommentarer inaktiverade.