Kom till Frankrike i dag

2022-03-30

I dag var vi uppe med tuppen kändes det som. Redan halvnio gick jag ut för en liten promenad och då hörde jag tuppen som gol på avstånd. Alltså var vi uppe med tuppen!!

När jag kom tillbaka och Hasse hade druckit sitt morgonkaffe och jag ätit min frukost så körde vi över till Repsolmacken.

Där stod en personal och tog emot oss och visade vid vilken pump han ville ha oss. Hasse parkerade då och killen fick nycklarna och tankade då full tank till oss. Jag öppnade luckan bak och visade att vi även ville byta en gasoltub. Han bad då Hasse att kör bort där förvaringen av gasoltuber finns och det gjorde då Hasse så klart. Nu så bytte killen vår tomma tub mot en fylld utan problem. Det enda jag behövde göra var att spänna fast tuben på samma sätt som den andra hade varit fastsatt innan. Inga problem alls tyckte jag som lär mig mer och mer om än det ena och det andra. Så vänlig och hjälpsam personal och det uppskattar vi verkligen.

Sedan gick jag bort för att betala och då slank det det ner en liten chipspåse också. Den var rätt så mycket dyrare än på Aldi i Peniche men jag visste att Hasse var rätt så sugen på chips igen så jag köpte den till honom. Han uppskattade det för mer än halva påsen tog slut i kväll.

Vi körde sedan vidare bort till motorvägen mot Frankrike. Först så var det mycket gles trafik men när vi närmade oss Santander så ökade trafiken. Och vid San Sebastian var det mycket tät och till och med lite hetsig trafik. Men det gick bra och utan problem.

Vi passerade några betalstationer och efter alla dessa år så har jag inte kommit underfund med om jag har betalat i förskott eller hur vi egentilgen har betalat. Men det kvittar, jag tror dom har koll på detta så det är bara för mig att betala. Vi kör hellre betalvägar uppe i bergen än att kuska runt i bergen upp och ner, genom små byar och massor av rondeller för att titta på små byar som till en del ser ut som rena ruinerna. Men det brukar ju finnas både barer, affärer och restauranger. I avfolkningsbygderna i Sverige finns ju inget alls kvar.

Uppe i bergen så är det i alla fall en vidunderligt vacker utsikt över bergen och landskapet där. Man har ju inte så lång utsikt men i gengäld både högt och lågt. Ibland så får vi också utsikt över havet men idag så var det svår att se gränsen mellan havet och himlen. Det mesta var i ljus gråton.

Nu var det inte långt kvar till den franska gränsen och den passareda vi utan att märka det överhuvud taget.

Men det kom en fransk betalstation väldigt snabbt på den franska sidan. Bara att betala igen. Det är något som vi själva har valt. Vi är övertygade om att betalvägarna faktisk blir billigare att köra på än icke betalvägar. Trots rätt så höga avgifter så tar det betydligt kortare tid att köra på dessa utomordentligt fina motorvägar. Alltså drar det betydligt mindre drivmedel och därför tror jag att vinsten i dag är något större. Men inget som jag vet. Är väl egentligen ingen som verkligen vet något i dag om detta eftersom priserna ändras så ofta.

Men nu så ville vi hitta en bra plats att övernatta på. Men tyvärr hittade vi inte till plasten som jag hade tänk mig. Min underbara husbilschafför blev så jättetrött på eftermiddagen i dag så han bara inte orkade köra längre.

Det är dom där två timmarnas tidsomställning som fortfarande hänger i. Kan ju verkligen vara lite jobbigt i flera dagar.

Men vi stannade på en lastbilsparkering som inte var så tilltalande men var väl hel ok för att stanna några timmar och sedan äta och sova.

I kväll åt vi stekt fläskfilé i skivor och potatisgratäng utan att tillagas i ugn. Smakade jättegott.

I morgon fortsätter vi norrut.

2 reaktioner till “Kom till Frankrike i dag”

  1. Vi har en Garmin med en massa info och appar.
    Bra att man kan lägga in uppgifter om husbilen så man slipper hamna vid för låga viadukter.
    Sov gott fast det stod en frysbil i närheten.

  2. Det gäller ju att vara pigg då man kör längre sträckor. Jag har precis idag tittat på internet efter en ny gps där det även finns campercontact ilagd. Den appen körde vi efter när vi lämnade Sverige och jag tycker den är bra. Så det blir nog den gps:en.
    Hoppas ni fick sova ostört och kom en bit idag.

    Ha det så bra !!!

Kommentarer inaktiverade.