Lång körning i dag

2022-03-28

Det blev ju nästan aldrig ljust ute i morse. Vid åtta var det väldigt mörkt och då hade jag inte någon lust att lämna min varma sköna säng. Alltså bestämde jag mig för att ligga kvar tills det blev ljusare. Bara så himla skönt att vara fri och bestämma själv.

En timme senare så ljusnade det och då klev jag långsamt upp ur sängen och började plocka ihop det som var kvar. Hasse var redan uppe och började öppna upp mörkläggningsgardinerna. Efter en inte allt för lång stund så var vi klara för att köra iväg.

Vi började med att köra bort till servicestationen för det var dags för latrintömning igen. Känns som att vi fyller den stup i kvarten. Men inkomster ger utgifter så är det.

Fortsatte sedan till sopsorteringen där vi slängde en del skräp som vi hade samlat på oss. Helt otrolig vad sopor det blir trots att vi försöker köpa sånt som inte har extra förpackning runt sig.

Vi fortsatte sedan norrut och kom då så småningom ut på betalvägar som vanligt. Dessa vägar gillar vi att köra på. Bra underlag och inte så mycket trafik. Dessa ligger ofta högt upp i bergen så utsikten är helt underbar. Bergen är så praktfulla och ståtliga så man blir ju bara så betagen av dom. Helt underbar utsikt tycker vi och njuter av den.

Kom igenom en del betalstationer på olika motorvägar. På vissa sträckor var det lite mer trafik och på andra lite mindre och ibland bara enstaka bilar. Underlaget var helt utmärkt.

Svängde sedan av österut och nu blev det gratis på motorvägen. Betydligt sämre underlag, rätt så skumpigt.

Här tog vi en bensträckare. Vädret var rätt så behagligt, 18 plus och ingen vind, lätt molnighet.

Vi kom sedan fram till Colunga och körde til Repsolmacken där vi parkerade på den plats som vi har stått på några gånger. Så var vi ”hemma” igen.

Stekta kycklinglår med kokt ris och thaisås smakade utmärkt i kväll.

Är rätt så trötta efter en lång körning i dag samt tidsomställningen.

4 reaktioner till “Lång körning i dag”

 1. Är ni fortfarande kvar i Spanien? Du skrev att ni kört långt, så då blir jag nyfiken på hur långt ni brukar köra när ni färdas mellan Portugal och Sverige?
  När vi har lite bråttom brukar vi köra mellan 40-50 mil per dag. Nu har vi ju hundar som ska rastas men man orkar inte så mycket mer tycker vi.
  Inget sandregn här än så länge men man ska inte ropa hej för tidigt.

  Ha det så bra!!!

  1. Helst inte längre än 50 mil. Vi tar rätt så ofta rast för att röra på oss lite. Vi orkar inte heller längre. Kör helst kortare med längre raster.
   Hoppas sandregnet väljer en annan väg.

Kommentarer inaktiverade.