Nu är vi framme

2022-03-26

Uppe vid 8 i morse (gäsp). Plockad undan det sista och gick bort till sopsorteringen med en del skräp som skulle slängas. Hasse rullade ner ifrån nivåklossarna och jag lade in dom där dom skulle ligga. på sin plats.

Sedan tog Hasse hand om elkabeln för den måste rullas ihop på ett speciellt sätt som bara han vet. Och det är han supernoga med och det är jag glad för.

Körde till servicestationen för att tömma gråvatten för det vill vi ju inte köra runt med i onödan. Tog en stund.

Vi körde sedan till utfarten där Hasse tutade och vi vinkade till personalen. Det är verkligen med blandade känslor som vi lämnar ASA Peniche efter att ha varit här i ungefär 6 månader och trivst så bra. Är ju bekvämt att stå här och inte är det speciellt dyrt heller. Och personalen här är så vänlig och alltid hjälpsam när det behövs.

Som vanligt så körde vi till motorvägen och betalväg som vi alltid väljer att köra när det finns.

Vi behövde tanka diesel för lampan hade börjat blinka. Körde alltså av till en mack och fortsatte till en lämplig pump. Hasse linkade ut för att fylla på Diesel. Men det kom inget ur pumpen. Jag gick ut och fick samma resulat. Men då så kom det en personal utspringande och hjälpte oss. Sedan så tog det inte så lång stund förrän vår tank var full. 94.18 liter gick i och det var dyrt. Men så är det i dessa tider och det vet vi alla.

Vi passade på att köra till en parkeringsplats och stannade till där en stund. Jag gjorde i ordning var sin skål med jordgubbar med lite socker och mjölk. Det smakade jättegott och så piggnade vi till igen efter att ha blivit lite trötta ett tag.

Det var väldigt lite trafik ända tills vi närmade oss Porto. Då ökade det till mycket tät trafik som det alltid gör vid storstäder. Men vi tog oss förbi utan problem och en bit utanför den stora staden så blev det mycket gles trafik igen.

Flöt på bra och helt plötsligt så gled vi in i Spanien. Nu så snodde dom en timme ifrån oss. Klockan tog ett skutt framåt på en timme.

Kom sedan fram till Arcade som vi hade tänkt. Körde till ställplatsen och där fanns det en som vi tyckte bra plats till oss. Har fin utsikt över vattnet och det är så fint här. Väldigt mycket folk som promenera här. Men det är en väldigt fin strandpromenad här och det finns en del serveringar också. Och dessutom så är det ju lördag kom jag på. Kankse det då är många som tar en promenad innan dom ska inta sin middag på en trevlig restaurang. Bara som jag tror.

För vår egen del så blev det som vanligt middag i husbilen och idag åt vi stekt fläsk med löksås. Inte så dumt det heller.

I natt så är det dags för att åter igen att övergå till sommartid så nu försvinner ytterligare en timme ifrån oss. Nu kommer jag och min kropp ha det lite jobbigt några dagar för inget liksom stämmer överens. Men det går över efter några dagar vilket det alltid har gjort.

Kanske blir det tivoli här i morgon!

2 reaktioner till “Nu är vi framme”

  1. Det gäller att ha bra koll på var man ska stanna när man kör. Jag är tacksam för tips när ni senare kör upp genom Frankrike. Hur många mil ni kör per dag och var ni står över natten. Vi ska ju köra upp i början av maj, men det är på hemvägen ner till Frankrike vi vill veta bra platser. Kommer att köra A9 hem/ner och det är väl den vägen ni kör uppåt om jag fattat det rätt?

    De varnar för sandregn här på onsdag och det är inte så trevligt.

    Ha det så bra !!!

    1. Har inte så bra koll på vägnummer i Frankrike. Lägger in en rutt på Agda och så följer vi den. Kör mest betalvägar och där finns det många fina stora rastplatser att övernatta på.
      Sandregn igen!!!

Kommentarer inaktiverade.