Vad det blödde!

2022-03-13

På morgonen var det mest sol och med lite små vita moln däruppe i det blå samt 13 plus och endast en svag vind. Jag tyckte det kändes lite sval så jag tog på en extra tröja i dag. Det var inte alls fel kände jag och jag frös inte.

Även i dag så gav sig många husbilar iväg härifrån under förmiddagen. Även en del under eftermiddagen. Undrar om då är på väg söderut eller på väg till sina hemländer? Kan ju vara så att många vill komma hem i dessa mycket oroliga tider. Även ”grannen” körde iväg på förmiddagen och nu blev det skönt och luftigt igen och med utsikt.

Det är så hemsk det som nu händer i Ukraina. Tror inte man överhuvudtaget kan förstå vad människorna där får utstå eftersom vi aldrig har blivit utsatta för detta. Och jag hoppas innerligt att vi ska slippa det! Lite positivt i allt elände är att flyktingarna från Ukraina blir väl mottagna i alla länder i Europa. Det verkar som att många tar emot dessa flyktingar i sina hem. Det är beundratsvärt tycker jag.

Lite större moln avvaktade en bit bort. Verkade som att dom långsamt var på väg hit. Efter ett par timmar så var dom här och skymde solen. Sedan så blev det växlande molnighet. Vinden var lite sval så det blev bara några kortare promenader under dagen. Skönt det också.

Strax innan sex så fick vi en ny granne. Var skönt så länge det var tomt där men det är bara att acceptera när det parkera en ny husbil och denna var modell rätt så stor och hög.

Kan fortfarande inte begripa varför denna plats är så populär när det finns minst 20 andra platser till att välja mellan! Men inget vi kan göra något åt.

I kväll var jag klantig. Det var nu ett tag sedan jag klatande mig så det var väl i och för sig bara väntat att något skulle inträffa nu.

Jag öppnade en vinflaska vilket jag gör ett par gånger i veckan och det är det aldrig något problem med. Men i dag så klantade jag mig. Allt gick precis som vanligt ända till jag skulle vika tillbaka dom där ”vinklarna”. Då råkade mitt högra pekfinger fastna på något sätt och en liten skinnbit slets av. Gjorde faktiskt inte så ont med fy fan vad det blödde. Det vet ju alla att när man gör sig illa i en fingertopp så blöder det jättemycket. Jag sköljde pekfingertoppen i kallt vatten och vad det sved då. Fram med plåster och lindande dom hårt runt fingertoppen. Blödde igenom väldigt fort men nu vid 10 tiden verkar det att ha avstannat. Låter plåstren sitta kvar till i morgon för om det skulle börja blöda igen så kan det ju skvätta lite här och där. Det är inget som gör ont och det är ju bra. Och blod är ju lite besvärligt att få bort om man inte tar bort det så snabbt som möjligt.

I kväll blev det wienerkorv (burk) med potatismos (pulver) med bostongurka, ketschup och Jonnys senap och det var väldigt gott tyckte vi. Grönsaker då kanske någon undrar. Varken jag eller Hasse gillar grönsaker och har aldrig gjort det. Men vi verkar att klara oss bra utan att äta det.

Nu kollar jag på ordspråk och i kväll så fastnade jag för detta.

Ordspråk av Otto Ludwig, tysk författare.

Det är inte alla idioter som kan spränga exempelvis en atombomb. Men det är ju fullt tillräckligt om en enda av dem gör det.

2 reaktioner till “Vad det blödde!”

 1. Jag kontrar med att den sista idioten inte är född ännu. Tyvärr, måste jag tillägga.
  Jag är lite tvärtom när det gäller grönsaker. Älskar faktiskt det på äldre dagar. Är inte vegetarian men det går ihop så bra med annat.
  Blir gott och blandat.

  Ha det så bra!!

  1. Det håller jag med dig om.
   Ibland så blir det en och annan grönsak när jag känner för det. Inte ofta men dock ibland.

Kommentarer inaktiverade.