Gråväder

2022-03-05

Helt grå morgon, 14 plus och i dag var det inte blåsigt. Kändes lite svalt när jag gick en sväng och så blir det när inte solen framme. Sedan så kom det ett lätt regn. Vädret varierade en del under dagen men blåsten lyste med sin frånvaro.

Det var rätt så lugnt på ställplatsen under dagen förutom en del folk som gick ut och sedan kom tillbaka.

Fick sedan en liten plåtis till granne på platsen bredvid oss och så var ”utsikten” blockerad igen.

”Dödliga hemligheter” av Robert Bryndza var verkligen en bladvändare. Högt tempo och spännande handling. Väldigt bra personporträtt och miljöskildringar. Slutet var helt oväntat och var mycket överraskande.

Baksidestext:

För att begå det perfekta mordet behöver man den perfekta täckmanteln.

En kall morgon vaknar en mor och hittar sin dotters bloddränkta kropp fastfrusen på marken. Vem skulle mörda så brutalt vid dörren till offrets hem?
Kriminalkommissarie Erika Foster har nyss avslutat ett upprörande fall och känner sig sårbar, men är fast besluten att leda utredningen. När hon inleder arbetet hittar hon rapporter om överfall i just den stillsamma förort i södra London där kvinnan dödades. En otäck detalj förbinder dem med mordoffret – alla blev överfallna av en svartklädd gestalt iförd gasmask.
Erika är på jakt efter en mördare med ett skrämmande visitkort. Fallet blir ännu mer komplicerat när hon upptäcker en snårig väv av hemligheter som omger den vackra unga kvinnans död.
Precis när Erika börjar pussla ihop ledtrådarna tvingas hon konfrontera plågsamma minnen ur sitt förflutna. Erika måste gräva djupt, behålla fokus och hitta mördaren. Men den här gången svävar en av hennes kollegor i fruktansvärd fara …

Mot kvällen kom det hit ett par stora husbilar med släp där det stod personbilar. Det var tyskar. Även en husvagn parkerade här, ibland får dom vara här och ibland inte. Vid 9-tiden kom det en liten plåtis som ställde sig snett framför oss. Och dom höll på i nästan 1 timme med att öppna och stänga den där dörren som väsnas. Många gånger gick dom ut och in. Men vid tio så var det tyst.

Lyssnade på Mello i kväll och det var låtar som jag hade hört innan och inte var dom bättre nu. Den ende som jag gillade gick inte till final men det var ju inte väntat heller.

Åt upp resten av lasagnen i kväll och det smakade som vanligt rätt så gott.

Tänker mycket på Ukraina och följer med stor intresse utvecklingen där. Det är fruktansvärt att en rysk diktator kan förstöra ett land på detta sätt.

4 reaktioner till “Gråväder”

 1. Det är inte en diktator som håller på att förstöra ett helt land, det är en vansinnig sketstövel. Men vad kan man vänta sig av en fd KGB officer? Hjärntvättad under många år.
  Ni verkar ha haft en del att titta på idag när nya husbilar anlänt och andra åkt.

  Blev laxpaj med spenat för vår del idag och det är så gott.

  Ha det så bra!!!

  1. Så klart är han en sketstövel vilket du har helt rätt i.
   Eftersom det oftast inte händer så mycket så har vi koll på det. Vi står ju vid in/utfarten och kan svårligen missa något.
   Alltså spenat är nog något av det värsta jag vet. Kan inte äta det. Har försökt med det går bara inte. Alla kan ju inte gilla allt här i världen.

Kommentarer inaktiverade.