Soligt med svalt

En strandbild ifrån Almeria in solig förmiddag för några år sedan.

2022-02-06

Kall och solig morgon, endast 12 plus och lite småblåsigt. Solen värmde på men vinden var fortfarande kall. Kändes bättre att sitta inne och bara gå ut lite kortare stunder under dagen.

Mycket sport under natten och förmiddagen. Faktiskt roligt att lyssna på. Blev en guldmedalj till Sverige i dag också i skridsko. Mycket spännande att lyssna på.

I dag så kom det hit en svensk husbil. Killen som körde den kom hit och hälsade. Vi träffade här förra året också. Trevligt att träffas och prata en stund.

”Elva änkors man” av Denise Rudberg som är en av mina favoritförfattare, var en underhållande bok. Intressant ämne med nätbedrägerier på dejtingsajter. Slår hårt mot dom som blir drabbade. För övrigt trevlig läsning med bra personporträtt, en del romantik samt familjeproblem. Allt elegant skrivit och lättläst.

Baksidestext:

Stina Bodén, en nyskild och ryktesomsusad politiker, kontaktar polisen efter att ha blivit utsatt för utpressning. Hon kan inte skaka av sig den olustiga känslan att hennes nya förälskelse, som hon mött via en dejtingsida, på något vis ligger bakom hoten.   

Samtidigt försöker änkemannen Alain Paulsson att börja om efter hustruns bortgång. Under ett helt liv har han dolt sin sexuella läggning men inom honom spirar hoppet om den stora kärleken. Ska han våga blotta sin hemlighet? Och går det ens att börja om i hans ålder?   

Nätdejting, medial blottläggning och snåriga samtyckeslagar. Detta är den elfte, fristående romanen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie om den erfarna och livsnjutande förundersökningsledaren Marianne Jidhoff och på syjuntan den särskilda utredningsenheten på Östermalm.   

Denise Rudberg har skrivit flera framgångsrika romanserier under tjugo års tid med mer än fyramiljoner sålda böcker.

Blev tyvärr ingen riktig värme i dag trots att solen lyste hela dagen. Blev bara omkring 16 grader.

Tog fram en gryta från frysen som jag värmde och kokte potatis till. Smakade helt ok.

Försöka duger ju om jag sedan lyckas är en helt annan sak.

4 reaktioner till “Soligt med svalt”

  1. Idag kom blåsten tillbaka men vi har ändå haft +15 och det mojnade lite fram på dagen.
    Jag har inte heller varit ute mer än korta stunder idag.
    Sport är inte riktigt vår grej så vi följer inte os alls.
    Gryta är så gott när det är lite kyligt ute.

    Ha det så bra !!!

    1. Skönt att det mojnade.
      Vi följer egentligen inte men eftersom radion står på så hänger man ju med lite.
      Bekvämt med mat i frysen som är färdiglagad.

Kommentarer inaktiverade.