Vinst i dag

2022-01-28

Morgonen var solig och det var 13 plus och i stort sett ingenvind. Blev en skön morgonpromenad i dag. Under dagen så blev det varmare, 19 plus, och återigen skönt att kunna vara ute mycket.

Så hade det då gått 24 timmar sedan jag plockade ut sovkuddarna ur sitt vaccum. Tog fram örngott och stoppade utan problem in kuddarna i dom. Det blev hur bra som helst. Hoppas nu att dom är sköna att sova på. Sparar ett tag min gammla kudde om jag nu inte skulle gilla den nya. Hasse provade sin under eftermiddagen och han gillade sin nya kudde. Hoppas verkligen att jag kommer att sova bra med min nya kudde.

Läste klart ”Stormskörd” av Mattias Leivinger, Johannes Pinter. Egentligen ingen bok som jag gillade speciellt mycket. Alldeles för ockult tyckte jag. Men jag ville ju veta hur den slutade. Mycket våld och konstigheter.

Baksidestext:

I en sjuksäng ligger polisinspektör Iris Riverdal försänkt i djup medvetslöshet. En pistolkula ligger begravd innanför hjäss­benet, ändå återhämtar hon sig förvånansvärt väl.
I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stock­holmspolisen febrilt svaret på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swedenborgskyrkan.
Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång.
Alla har de sina speciella intressen i Iris. Men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?

I kväll åt vi en väldigt god kycklinggryta i en läcker brunsås. Och till det en god kokt potatis. På kvällspasset i radion i kväll så pratades det om just brunsås så jag blev så sugen på det. Därför blev det kycklinglår i god smakrik brunsås. Tog bort benen när dom var färdiga så det bara blev det goda köttet kvar. Hällde i lite vatten och en halv kycklinbuljontärning och lät det puttra i hop en stund. Hällde sedan över en del grädde och lite socker och anrda kryddor samt lite soya så fick det koka ihop ett tag. Sedan så var kycklinggrytan klar och den smakade verkligen jättegott.

Kvällens höjdpunkt var så klart handbollsmatchen mellan Sverige och Frankrike. Det var så spännande att jag höll andan väldigt ofta. Men till slut så gick Sverige segrande ur denna match. Stort och varmt grattis till det svenska handbollslandslaget. Det gjorde ni bra. Och nu ser vi fram emot finalen!

4 reaktioner till “Vinst i dag”

 1. Vanskligt med nya kuddar, men hoppas den stämmer till dig också. Lät väldigt gott med kyckling och brunsås. Här blev det kokta bönor i hemmagjord tomatsås samt frankfurterkorv. Det smakade också bra. Nu har vi kommit in på fryst mat, då vi inte varit utanför dörren på tre dagar p.g.a. kalima.

  1. Jag gillar verkligen min nya kudde. Den är väldigt skön.
   Var ju inte helt fel till middag. Ibland får man ta vad man har.
   Så bra att ni har mat i frysen och slipper gå ut i denna mycket obehagliga kalima som inte alls är hälsosam att andas in.

 2. Kycklinggrytan lät ju väldigt god. Vi åt ett fat med diverse kinesiska/vietnamesiska ja asiatiska friterade rätter. JR köpte flera olika såser och när vi var klara hade jag ingen känsel i mina läppar. Men så gott det var mums.
  Vi firade det kinesiska nyåret som börjar nu. Tigerns år.
  Alltid vanskligt att byta kuddar eller täcken, men hoppas det blev bra.

  Ha det så bra !!!

  1. Ska absolut prova detta. Brukar bli så gott med en massa olika smårätter. Ska prova detta i Kinna där det finns en väldigt bra asiatiskt restaurang.
   Kuddarna blev bara så bra.

Kommentarer inaktiverade.