Tulpanens dag i dag

2022-01-15

Varierande molnighet, lite blåsigt och endast 10 plus var det i dag på förmiddagen. Gick en liten promenad och hade nästan behövt både mössa och vantar. Var lite kallt tyckte jag. Blev en innesittare i dag också och sådana kommer det ju alltid att vara när det är vinter och lite kallt. Blev inte varmare än 15 plus i dag. Inte alls skönt att vara ute mer än kortare stunder.

”Se mig falla” av Mons Kallentoft var väldigt rörig och konstigt skriven. Storyn var i och för sig spännande men flackade runt för mycket. Halvbra enligt mig.

Baksidestext:

”Se mig falla” är berättelsen om en fars desperata sökande efter sin älskade dotter. En tät och febrig skildring av det mörker som döljer sig under semesterparadisets glittrande yta. Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat henne att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrår tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne.

I dag så var det dags för att låna några böcker på bibblan och ladda ner och överföra till min läsplatta. Jag vill gärna ha minst 5 böcker där ifall något oförutsett skulle inträffa och jag inte kan komma åt internet. Då vet jag att jag klarar mig ett tag. Jag är beroende av att läsa och har alltid varit det. Har faktiskt en del till där.

När jag växte upp i Malmö så cyklade jag varje vecka till biblioteket vid Nobeltorget för att låna böcker. Och det blev många böcker genom åren. En bok som jag kommer ihåg som grep mig väldigt mycket var ”Paraplymakarens barn” av Jascha Golowanjuk och den finns att låna på Marks bibliotek har jag sett. Jag har nu funderat ett tag på att gå till biblioteket och låna den. Undrar varför just denna bok finns kvar i mitt minne efter väldigt många år. När jag kommer tillbaka till Kinna så ska jag gå och låna denna bok har jag nu bestämt mig för.

Inte alls bra att försöka babbla då. Men vissa försöker ju det ändå har jag förstått. Det är ju då inte möjligt att förstå vad vederbörande försöka säga. Kanske hjälp!!!

4 reaktioner till “Tulpanens dag i dag”

  1. Jag fick faktiskt Hasse att läsa den för några år sedan. Han satt med med näsan i boken och var nästan inte kontaktbar på ett bra tag.

 1. Visst är det lite speciellt med att hålla en bok i händerna och läsa? Även om det är väldigt bekvämt med både läsplatta och ljudböcker. Jag föredrar ljudbok innan man sover. Brukar ställa tiden på ca 30 minuter sedan är det lagom att sova, om vi har för länge somnar vi före det är slut och får ställa tillbaka tio minuter.
  Brukar sällan läsa om böcker men just denna serie Stad blev en aha upplevelse för mig. Två böcker kvar och det känns så bra.

  Ha det så bra !!!!

  1. Nu var det länge sedan jag gjorde det men ser fram emot att göra det igen.
   Men serien Stad av Fogelström är bara så bra. Den kan jag tänka mig att läsa om.

Kommentarer inaktiverade.