Lite arg i dag

2021-12-11

Dagen började i dag med sol ifrån en klarblå himmel och det var i stort sett vindstilla och 15 plus. Rätt så skönt tyckte jag för att var nästan i mitten av december. Blev en skön liten något utökad morgonpromenad.

På eftermiddagen blev det molnigt men inga regnmoln så det kom allstå inget regn. Började blåsa lite lätt men det var inget som överhuvudtaget var på något sett besvärande. Skönt att kunna var ute en del i dag vilket jag passade på att vara.

Men på förmiddagen så drabbades jag av någon typ av energiöverskott vilket inte händer så ofta. Det är så att vi av någon anldening har en del flugor (alldelses för många) inne i husbilen. Tror det är egen uppfödning och dom vill absolut inte flytta hemifrån. Är bara så famijlekära. Jag avskyr dom men dom verkar att älska mig.

Alla dessa flugor sätter sina spår lite överallt och det är spår av små svarta fluskitar lite överallt i husbilen. Framförallt i taket och på den ljusa panelen runt takluckorna. Så i dag skulle dessa svarta prickat avlägsnas. Tog fram våtservetter som är avsedda för städning. Satte igång med att torka av och det gick verkligen lätt. Dom svarta prickarna försvann hur lätt som helst.

Men hur lätt är det att jobba med armarna uppåt och huvudet i ett bakåtvridet tillstånd i ett par timmar. Inte lätt alls. Det resulterade i att jag fick ont i armarna och en djävla värk i nacken. Men det finns ju värktabletter och några sådana tog jag. Gillar absolut inte att ha ont.

I kväll åt vi fläskkarré i kantarellstuvning med kokt potatis. Det smakade verkligen supergott och köttet var verkligen mört. Fick ju puttra en stund i kantarellstuvningen. Ibland får det ta sin tid.

Ja och det gäller ju i synnerhet i det begränsade utrymme som man har när man har valt att bo i husbil. Men vad ska man med allt till undrar jag? Kan inte riktigt förstå dom där kändisar som ska ha så jättestora bostäder. Vad ska dom göra med allt utrymme till. Visa upp hur rika dom är i skvallerpressen eller vad då. Hur många soffor kan du sitta i samtidigt. Är livet bättre för att du har en massa kvadratmeter med en massa tjusiga möbler. Tycker faktiskt att du kändis kan ta emot uteliggare i ditt hem som troligen står i stort sett oanvänt nu.

Men vem bryr sig om vad jag skriver och tycker. Ingen alls tror jag.

2 reaktioner till “Lite arg i dag”

 1. Gott med kantarellstuvning. Jobbigt med blåst tycker jag också. Vi har också haft flugor idag två stora fula saker som jag viftade ut . Torkar flugskitar mest hela sommaren men ett glatt humör och en bra torkduk gör susen.
  Vi har två soffor och den ena ska ju bytas ut i veckan som kommer, tänkte fota och sätta ut den på vår lokala sida och det är kanske någon som vill ha den då vi inte vill ha betalt för den.

  Vi har ju downsized och det är bara så skönt. Fy tusan för ett stort hus. Bara massor att städa och för oss tog det en hel dag att städa vårat förra hus i Sverige. Nu gör vi det på någon timme och det är perfekt.

  Ha det så bra!!!!

  1. Att torka flugskit med glatt humör och annat är ju bara så helskönt.
   Så himla bra att ni skänker bort gamla soffan, så skulle jag också göra.
   Visst är det härligt att bara ha kvar det som man tycker är mest nödvändigt för ett bra liv.
   Tycker verkligen att ni har gjort helt rätt.

Kommentarer inaktiverade.