Betalade i dag

2021-11-29

Småmulet, 15 plus och i dag blåste det bara lite på förmiddagen. På eftermiddagen ökade blåsten något och molnen försvann ett tag och solen värmde då gott. Men kylan i vinden fanns kvar.

Var uppe till receptionen och betalade i dag för året ut. Det blev 66 dagar och det kostade 504 € ca 5200 SEK beroende på kursen. Så vi blir ju kvar här ett tag till.

Sedan får vi se hur det blir. Det finns fortfarande en pandemi som härjar och smittalen ökar i många länder i Europa. Fler och fler länder inför restriktioner igen så det gäller att hålla sig informerad. Tror att det kommer att hålla på över vinter även om jag så klart hoppas att det snart ska ta slut.

Elsebeth Egholm ”Personskada” var en obehaglig historia som tog upp något som jag innerligt hoppas inte existerar i verkligen. Men verkligheten brukar oftast vara värre än dikten. För övrigt var det en bra bok som även innehåller spänning, relationer, vänskap och bra personporträtt.

Baksidestext:

Det är en varm sensommarkväll när Dicte Svendsen och pojkvännen Bo blir kallade till Århus hamn. Där råder fullkomligt kaos då polisen försöker kväva ett upplopp mellan en grupp invandrarungdomar och ordningsvakter.
Men den hotfulla stämningen tar en oväntad vändning när man plötsligt upptäcker kroppen av en död kvinna. Kriminalkommissarie John Wagner tilldelas fallet och det blir hans uppgift att ta reda på vem kvinnan är. Och inte minst: vart har barnet hon nyligen fött tagit vägen?
Dicte börjar i sin tur göra egna efterspaningar som leder henne rätt in i en härva av trafficking, invandrarfientlighet och skumma adoptionsbyråer. Något som får förödande konsekvenser för alla inblandade.

På kvällen kom det hit en svensk husbil vilket inte är ofta. Jag var precis på väg in och hade vår utebelysning tänd. Plåtisen stannade till och så hör jag en röst som säger på svenska ”är det inte Eva”. Det kunde jag ju inte neka till. Det var en kille som vi inte har träffat på över 15 år. Kunde först inte placera honom men när han sa vem hans syster var så trillade polletten ner. Pratade en kort stund för det var så kallt ute då så jag ville in i värmen.

4 reaktioner till “Betalade i dag”

 1. Nu är väl den kyligaste perioden på året och slipper man bara blåsten så är det riktigt trevligt.
  Duktig du är som traskar varje dag.
  Vi har bestämt oss för att nästa vecka ska vi ta den tredje vaccindosen. Kan ni ta den i Portugal där ni står?

  Ha det bra!!!

  1. Ingen blåst så är det riktigt härligt.
   Kämpar på ska du veta.
   Kan ta den i Portugal men vi ska inte ha den förrän i april. Ska ju gå 6 månader sedan den andra sprutan.

    1. På olika ställe i Sverige är det olika men men i Borås så var det efter 6 månader. Men det kanske ändrar sig man vet ju inte.

Kommentarer inaktiverade.