Anfallen av apelsiner

2019-11-19

Det är så skönt med soligt väder även om vinden är lite för sval för att sitta ute enligt vad vi tycker. Endast 13 plus på morgonen men idag så gick jag ut redan vid åttatiden för jag kunde inte sova. Så är det ibland. Blev istället några tupplurar under dagen. Men det blir inte samma sömn så jag kände mig trött hela dagen.

Blev en del grader varmare under dagen och mot kvällen blev det nästan vindstilla. Då så dags. På kvällen vid sjutiden var det hela 17 plusgrader ute. Undrar om det är mulet väder och regn på gång? Enligt väderprognosen skulle det bli en del regn i morgon vilket det även skulle ha varit i eftermiddags men solen lyste från en molnfri himmel. Vädret hade som så ofta inte läst prognosen och bestämde sig för något annat.

Dags för mig att handla lite i dag. Promenerade ner till Aldi och tog en kundvagn, spritade händerna och gick sedan in i affären. Jag är väldigt noga med att sprita händerna och det tycker jag alla ska vara. Så klart munskydd på och det går en kontrollant i butiken och kollar så att alla har det.

Plockade ihop det som stod på min lilla inköpslista i dag. Får ju tänka på vikten. Inte min alltså utan hur mycket som jag orkar bära i ryggsäcken plus i en lite tygpåse. Det gick bra i dag och fick hem det som stod på listan.

Hände en lite rolig episod på Aldi i dag. Där har dom en maskin där man själv på ett enkelt sätt kan pressa apelsiner till juice. Apelsinerna ligger i en stor korg en bit upp och när man har satt flaskan på plats och trycker på knappen så börja apelsinerna rulla runt där för att ramla ner i ett hål där dom blir pressade till juice. Korgen var överfull så när dom började röra på sig så hoppade dom ut i från korgen och ner emot mig och runtomkring. Där stod jag och blev anfallen av apelsinerna. Dom slog ner en del plastflaskor ifrån deras ställning och ramlade ner på golvet. Någon passade på att ta lite studs på mitt huvud också. Men jag stod lugnt och fortsatte fylla på min flaska. Så kom vakten och småskrattade åt min belägenhet. Hon tog så klart genast tag i att röja upp.

Avslutade kvällen med att lyssna på Karlavagnen vilket jag ofta gör. Handlade ikväll om man ville flytta eller hade flyttat tillbaka till sin hembygd. Rätt så känslosamt ibland tyckte jag.

Efter att ha växt upp i centrala Malmö har jag ju ingen hembygd tycker jag för en stad är ju ingen hembygd. Eller tänker jag fel? En hembygd är för mig en plats i en liten ort någonstans ute på landet. Dagens programvärd har ju Arvidsjaur som hembygd. Där har vi varit rätt så många gånger på sommaren och då är det så fint. Aldrig varit där på vintern och kommer troligen aldrig heller att vara det. Då finns det ju snö där och det är något som jag verkligen avskyr.

Fick i dag en del tips på Messenger från en vän om lite olika sidor där man kan hitta hundar som behöver hem. Har tittat där ett tag i dag men fanns tyvärr ingen vovve som passade tyckte jag. Men jag kommer att kolla där varje dag. Kanske sitter min lilla kommande kamrat där och tittar på mig. Det får tiden utvisa! Måste kännas rätt eller hur?

4 reaktioner till “Anfallen av apelsiner”

 1. Tror JR nog kallar Malmö sin hemstad och hembygd. Han är också uppvuxen där. Själv har jag flyttat runt så mycket att jag inte känner att jag har någon hembygd. Kanske då lilla Kolbäck i Västmanland där min skolgång började till femte klass.
  Blev varse att apelsiner inte alls behöver vara runda idag. De JR köpte såg mer ut som citroner i formen. Men de blev juice ändå.

  Har varit i både Arvidsjaur och Arjeplog på vintern och det var både kallt och massor av snö.
  Klart att lilla vovven bara finns där en dag. Tålamod bara.

  Ha det så bra!!!

  1. Kanske svårt att känna något speciellt när man har flyttat runt mycket.
   Intressant med apelsinerna.
   Tacka vet jag Norrland på sommaren.

    1. Dom är ju hemska men dom sista somrarna har dom inte varit så besvärande. Annars så älskar dessa blodsugar mig.

Kommentarer inaktiverade.