Filmjölken slut så nu blir det grekisk yoghurt i stället.

Bild från trevliga Zumaia från året som står på bilden.

2021-11-12

Lätt mulen morgon och i stort sett ingen vind. Det var 16 plus och rätt så skönt ute för att vara i november.

I dag så gick morgonrundan till Aldi för lite inköp. Har ju inte förr kunnat gå och handla när jag gick med Zacko, skulle ju inte kunna sätta honom utanför affären. Tänk om han inte fanns kvar när jag kom ut! Fy vad hemsk det skulle vara, nästan den värsta mardröm jag kunde tänka mig.

Att jag kunde gå och handla på morgonpromenaden kom jag på först i dag. Ibland fungerar inte hjärnan som den skulle göra. Får skylla på en del års vana.

Det var väldigt lite folk här vid halvnio på morgonen och det gillar jag. Min filmjölk från Sverige tog slut i går så nu blir det grekisk yoghurt i stället till min nyponsoppa som jag äter till frukost. Det går lika bra det men jag saknar den lätt syrliga smaken ifrån filmjölken.

På eftermiddagen blev det lite sol men även lite småblåsigt med sval vind. Tog en liten sväng i närområdet och det var sig likt. Så nu blev det i stället en liten promenad lite senare på dagen.

Som vanligt var det rätt så hög omsättning på husbilar här. På förmiddagen körde en del i väg och på eftermiddagen så kom det nya hit. Det är väl det enda som händer här och där vi står har vi ju lite koll. Är ju så klart en del som passerar förbi oss till fots, cykel eller med annat färdmedel.

I kväll så blev det rotmos (pulver) med en typ av rökt fläsklägg (tyskt Haxe från frysen som jag håller på att tömma) och det smakade gott med en klick Johnnys senap till.

I morgon är det lördag och då ska vi lyssna på ”Ring så spelar vi”, ett favoritprogram. Så mysigt att ligga kvar i sängen lite extra länge och lyssna på tycker jag.

Undrar om det snart blir dags för detta? Ser ju ut att gå snabbt i alla fall. Och roligt!! Då blir jag farlig och får nog ha en hög tuta att varna omgivningen med! Blir ju i alla fall lättare att få hem det som man har handlat.

2 reaktioner till “Filmjölken slut så nu blir det grekisk yoghurt i stället.”

  1. Tänk, så svårt det är att bryta invanda mönster man haft under många år. Den då man haft en liten telning att ta hand om och den då man inte har det längre.
    Länge sedan vi lyssnade på ring så spelar vi. Slutade nog när Hasse inte var med längre.
    Vi lyssnar nu på Storytel och Stalins dotter.

    Ha det så bra !!!

    1. Så är det.
      Hasse Tellemar slutade 1988 det var 33 år sedan. Min favorit har sedan varit Lisa Syrén som slutade 2018. En så underbar radioröst som hörs i några andra program numera. Men dom nya programledarna är verkligen bra tycker jag.
      Låter intressant med Stalins dotter. Finns så mycket nu för tiden att välja mellan.

Kommentarer inaktiverade.