Söderut

2021-07-28

I natt hade det stått 10 husbilar såg jag på morgonen när jag gick ut med Zacko. Det var inte så varmt i dag för det var lite mulet och höll sig på omkring behagliga 20 plus och en absolut frånvarande vind. Men Zacko ville inte gå så långt i dag heller alltså blev det en rätt så kort promenad. Bättre det än ingen alls.

Vi tog det som vanligt lugnt på förmiddagen och bara softade.

Våra husbilsvänner kom hit och sa hej då för denna gång. Dom skulle nu köra norrut hade dom bestämt sig för och nu skulle dom köra iväg. Önskade dom en trevlig resa vilket dom också önskade oss. Hoppas vi snart ses någonstans i Sverige eller i Europa.

Vi tackade trevliga Ljusdal för vårt besök där i värmen och körde därifrån på eftermiddagen. Vi körde genom den trevliga staden där det var mycket folk ute. På uteserveringarna som var öppna var det vad vi såg nästan fullsatt. Verkar som att folk inte har förstått att denna djävla pandemi fortfarande härjar och sprider sig. Trots att många har vaccinerat sig så är det många som dagligen blir smittade och rör sig helt fritt i samhället. Vi fortsätter att hålla avstånd och att inte träffa folk inomhus. Mask på när jag behöver handla.

Vi kom ut till väg 84 mot Hudiksvall och där var det inte så mycket trafik. När vi kom fram till Delsbo så dök det upp en grill som jag inte kommer i namnet på. Men där körde Hasse av och parkerade. Han gick dit och kom tillbaka med något som han har längtat efter ett bra tag nu.

Nämligen en Parisare. Och idag så avnjöt han en sådan och han tyckte det var mycket gott.

När vi sedan kom till Hudik så blev det E4 söderut. Kände inte för att köra längre norrut i år. Men vi tyckte det var så skönt att det nu blev motorväg några mil. Det är vägar som vi gillar.

Vid Ångersjön blev det ett stopp för lite skitjobb. Där var det som vanligt många husbilar och även personbilar. Men vi kunde parkera väldigt när latrintömningen så det var inte så långt att bära. Skönt för mig som sköter detta.

Efter några mil så kom vi till Söderhamn och då blev det som vanligt en liten sväng på stan. I småbåtshamnen var det fullsatt med husbilar vad vi kunde se. Körde en sväng till Stugsund och ställplatsen där. Fanns en hel del lediga platser. Tycker att dom nu ska ha betalt 180:- är alldeles för dyrt. En höjning från 100:- som var mera rimligt.

Utsikt från min dörr i dag.

Vi fortsatte till Ljusne och parkerade med utsikt över älven. Det är så fint att stå här.

Här står vi nu
På andra sidan så fiskas det.
Denna fina utsikt har jag från mitt fönster i dag.
Våra tyska grannar satte sig nere mot älven och njöt av utsikten.

På kvällen så kom Hasses bror och hälsade på en stund. Hans fru hade drabbats av lite hosta och andra symptom och kanske hade fått C19. Dom är bägge vaccinerade och hon har haft C19 tidigare men vi väljer nu att inte köra och hälsa på dom. Man kan inte var nog försiktig.

Åt rester från igår och det smakade bra i dag också.

Har ingen plan nu så i morgon blir det som det blir och det blir nog bra!

4 reaktioner till “Söderut”

 1. Vilken fin utsikt ni fick tillslut.
  Parisare är väldigt gott tycker jag också. Vi kör ofta korv med bröd och Lidl har väldigt goda tjocka korvar. Mycket smak i dom.
  Verkar vara lite svalare väder på gång i Sverige nu.

  Ha det så bra!!!

  1. Här är det väldigt vackert.
   Gott med korv och Hasse är en så kallad korvoman.
   Nu börjar det bli mer lik svensk sommar.

 2. Trevligt a0tt träffa er igen också.
  Vilken tur att Hasse fick sin Parisare till slut och nu är det bara korven på biltema som fattas.
  Vi sa hej åt sonen med familj och fortsatte sen en bit uppåt och stannade vid Mosätt och sov.
  Vidare mot Funäsdalen.
  Hoppas vi ses snart igen nånstans.
  Sköt om er.
  UllaåErkki

  1. Korv på Biltema blev det idag.
   Hoppas att ni har bra väder norrut.
   Klart vi ses igen men när och var???
   Ta det lugnt och ha det bra.

Kommentarer inaktiverade.