Fick gjort vad vi skulle

2021-07-13

Solig morgon med 17 plus och en svag vind. Väldigt skönt ute innan värmen slog till med temperatur 28 – 30 plusgrader. Alldeles för varmt för att var behagligt och i synnerhet när vinden är svag och sällan måttligt. Inte ensingång ett asplöv hade rört på sig ibland i dag.

Vi hade lite att göra i dag så vid elva var vi klara för att ge oss iväg. Först körde vi till https://www.visko.se/i Skene för att köpa skor. I affären hittade vi en stol till Hasse att sätta sig på. Jag gick runt för att leta upp dom skor som jag hade kollat in på deras hemsida. Inte lätt att hitta men hittade några andra liknande som han fick prova. Ska ju även vara rätt storlek. Efter stund så hade jag hittat rätt sko till honom som kändes bra och bekväm tyckte han.

Sedan så skulle jag också köpa ett par nya skor men för min del är det mycket enkelt. Jag ska ha ett par Keen Venice i storlek 8.5 och vilken färg kvittar helt, i år blev dom svarta. Dessa sandaler har jag köpt sedan 2012 och mina fötter formligen älskar dom så varför ska jag köpa andra då? Fötterna bestämmer i alla fall gör mina det när det gäller skor!! Så skönt att bara ta dom och veta att dom passar perfekt.

Vi körde sedan till MM för att komplettera lite. Inne i affären håller dom på med att flytta runt på varorna så jag hade svårt att hitta vad jag skulle ha. Tog lite extra tid men jag ska nog snart lära mig att hitta igen. Men lite jobbigt att inte hitta i dag tyckte jag.

Utanför entrén så står det ”handla ensam” men det var det inte många som gjorde i dag. Dessutom så tyckte jag att det var för mycket folk i affären och dom var så dåliga på att hålla avstånd. Många gånger ställde jag mig så långt åt sidan som det gick och vände ryggen till. Nu blir det munskydd igen för min del när jag ska handla. Tycker att folk har blivit väldigt nonchlanta efter dom har blivit vaccinerade. Faran är långt ifrån över!!!

Körde sedan till Rydal och jag tog Zacko och gick in till lägenheten. Dags för lite klippning och borstning. Det kändes lite svalare i lägenheten men det svettigt ändå. Tog bara det värsta i dag men det tog en timme ändå. Klippte inte så kort på rumpan, bättre med lite längd i denna brännande sol.

Passade även på att boka en tvättid och fick en redan i morgon på eftermiddagen klockan 15.00 till 19.30. Inte min favorittid precis men det fick duga för nu.

Vi körde sedan till Borås och parkerade utanför Ryahallen där vi har stått många gånger.

Tidigt i morgon så kommer sjukresetaxin och hämta Hasse för att köra honom till Borås Lasarett. Han ska dit för kontoll av sitt vänstra knä som han skadede i Smygehuk när han ramlade.

I kväll åt vi en supergod ägg och ansjovismacka och den blev vi lagom mätta av.

”När alla klockor stannat” av Ninni Schulman var en mycket bra bok och den utspelar sig i Ekshärad och Hagfors. Vi har varit en del i dom trakterna och det är roligt att känna igen sig på bygden.

Den tar upp en del aktuella ämnen som verkligen är intressanta i dag i vårt samhälle. Spännande och skrämmande. Ser fram emot nästa bok i denna serie

Baksidestext:

Sjätte boken i den populära Hagforsserien! När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var.

I morgon så kör vi tillbaka till Rydal.

4 reaktioner till “Fick gjort vad vi skulle”

  1. Men så är det ofta att det inte finns något att göra. Bara att stå ut.

 1. Tycker det blivit lite för nonchalant när det gäller avstånd även här i Frankrike. I grannbyn var det folkskockar som traskade igår när nationaldagen skulle firas in. Vet inte men det blir en baksmälla misstänker jag.
  Vi stannade hemma och drog ner jalusierna då de även körde med fyrverkerier. Jag avskyr sådant.
  I vår by var det lugnt och det var vi glada för.

  Hoppas de kan greja Hasses knä.

  Ha det så bra!!!

  1. Tror som du att det kommer ett bakslag.
   Skönt med jalusier så ni kan stänga ute både ljud och ljus hjälpligt.
   Hasse blev rekommenderad sjukgymnastik något annat alternativ fanns inte i dagsläget!

Kommentarer inaktiverade.