Varmt

2021-07-09

Värmen fortsatte även i dag enligt prognosen. Soligt och en helt molnfri himmel och endast en svag vind, 20 plus vid halvnio på morgonen.

Zacko var inte så där pigg att gå i väg så när han hade kissat och bajsat ville han gå hem igen. Men det ville inte jag.

Här gick jag i morse med en tjurig Zacko i släptåg. Men när jag vände om så pinnade han snabbt i väg på lätta tassar och svansen i vädret. Då var han pigg minsann. Tror det berodde på att han vet att han får sin aktivitetsboll med hundgodis i när vi kommer hem. Han är som sagt hungrig jämt nu för tiden. Ja, ja så är det!

Detta träd är ju bara så otroligt.

Visst ser det mysigt ut?

Försökte fota dessa fontäner med min kamerazoom men det blev inte så bra men det blev så här.

Några husbilar körde i väg på förmiddagen och lämnade då ett par ytterplatser lediga. Två av som som stod här skyndade sig att flytta dit. Men vi är så nöjda med vår plats där vi kan sitta och titta på den under dagen livliga trafiken. Vi har ju inte ett dugg ont av trafik ljuden. På kvällen lugnar trafiken ner sig och det blir väldigt lugnt här. Nu hörs det bara ljuvlig fågelsång och det njuter vi av att lyssna på.

I dag så läste jag klart ”Morden i Dala-Järna” av G.J. Hermansson.

Tyckte den var lite långsam och trög ibland. Det var många upprepningar av så kallat känsloläge typ älskar jag dig eller gör jag det inte och då främst ifrån huvudpersonen.

Men själva storyn var väldigt bra och fängslande. Mycket bra personporträtt. Är visst första delen av tre så nu ser jag fram emot nästa del.

Baksidestext.

Morden i Dala-Järnaär en roman, det vill säga en fiktiv berättelse.

När en journalist hittas mördad rämnar idyllen i det annars fridfulla samhället Dala-Järna längs Västerdalälven.
Nora Morell bestämmer sig för att gå till botten med händelsen. Till sin hjälp har hon expojkvännen och polisen Emil Jugas. Efterforskningarna leder till en händelse år 1978 när bygdens kyrka brann ner – och en kropp återfanns bland ruinerna. Kan händelserna höra samman?
När ytterligare en person hittas död växer rädslan i den lilla bygden mitt i Dalarnas idyll …

B. J. Hermansson (f. 1992) är en svensk författare av flera romaner och ett 60-tal noveller. Hans noveller har översatts till flera språk och utmanar ofta samhällets normer. Morden i Dala-Järna är författarens debut som deckarförfattare och första delen i serien: Dalamorden.

Eftermiddagen blev mulen och i dag så saknade jag inte solen, det var så varmt och kvavt och kvalmigt. Det var alltså mulet och vi väntade på ett regn som aldrig kom.

I denna värme var det skönt att ta det lungt vilket vi i och för sig jämt gör men extra skönt i i dag. Det var så kvavt, kvalmigt och tröttande.

Till middag i kväll åt vi potatisgratäng (sån där bara att värma) med några skivor stekt fläskfilé. Så enkelt och gott.

I morgon så fortsätter vi troligen några mil norrut.

2 reaktioner till “Varmt”

Kommentarer inaktiverade.