En dag med överraskning

2021-06-25

Solig morgon, 17 – 20 plus och bara en svag vind.

Tog samma trevliga promenad väg i dag också.

Fiskrökeriet öppnade 9.00 och 9.15 var det redan en liten kö utanför.

Fick sedan trevligt besök en stund på förmiddagen. Kul att träffas igen och hunden är verkligen fin och väluppfostrad.

Det är väldigt mycket husbilar här men det fanns på eftermiddagen lite ledigt utrymme kvar. Men då fick man acceptera att stå lite trångt. Det var en del som körde vidare såg vi.

Det var även väldigt många personbilar här i dag. Alltså var det mycket folk här med risk för trängsel. Men området är väldigt stort så det borde inte vara något problem med att hålla avstånd.

Vi gjorde som vanligt inte så mycket i dag. Några promenader med Zacko så klart annars ingen större skillnad ifrån en vanlig fredag. Här på parkeringen för husbilar så var det inget firande vad vi såg. Folk höll sig för sig själva. Kanske var det lite firande mellan några husbilar men det var inget som vi märkte något av.

I dag så hände något tråkigt. Hasse fick djävulusiskt ont i sitt vänstra knä. Han kände sig tvungen att uppsöka vård så han ringde 112. Det kom en ambulans hit och tog honom till lasarettet i Ystad. Knäet blev röntgat och i skrivandets stund vet jag inte mer.

Så jag fick äta den goda midsommarmaten ensam. Den bestod av kokt potatis, matjessill med gräddfil med massor av gräslök i, och dom goda rörorna som jag köpte i går samt en sagolikt god gravad lax (nog den bästa jag har ätit). Gubbröran var jättegod men heta räkor i Aioli ska man vänta med till sist. Så otroligt gott men stark så smaklökarna slogs ut.

Hasse ringde några gånger under kvällen för att informera mig om läget. Knät hade blivit röntgat och nu väntade han på läkaren. Var bara en som jobbade i kväll och han fick rusa iväg på något som var akut. Så kan det vara en midsommarafton på ett sjukhus i Sverige. Det gäller att ha tålamod när man är på ett sjukhus oavsett var i världen man befinner sig.

Undrar förresten varför man ska stava världen så här och inte så här: värden.

4 reaktioner till “En dag med överraskning”

  1. Hasse har det lite bättre i dag. Tack så mycket för hälsningarna från er alla på Ragglanda. Har sett på FB att ni har det hur bra som helst. Varma kramar till er alla.

 1. Men fy så trist. Hoppas allt ordnade upp sig för Hasse och han fick smärtstillande under tiden han väntade på läkaren.
  Hade vi fortfarande bott i vår by Anderslöv så hade vi hjälpt till med allt vi kan. Bara en mil norr om Smyge. Men nu har vi hemmet betydligt längre bort.

  Önskar Hasse fick hjälp och allt är bättre idag.

  1. Han fick inget smärtstillande tyvärr.
   Är säker på att ni hade ställt upp snälla ni.
   Det är lite bättre i dag för Hasse.

Kommentarer inaktiverade.