Tycker det är lite för varmt nu

2021-06-05

Solig och varm morgon och 18 plus redan strax efter 8 i morse.

Här gillade vi att promenera. Asfalt för mig och gräs för Zacko där hade det varit många hundar och markerat. Det gick långsamt framåt för det måste nosas ordentligt nu för tiden. Numera läser han ”vänt i häcken” väldigt sakta på morgonen. Men så är han ju också rätt så gammal och behöver ha tid på sig. Och det ger jag honom. Är ju i och för sig inte ett under av snabbhet själv heller. Så vi gillar att ta det lugnt och i vårt tempo. Vilket vi har gjort ett tag nu.

En äng som ska bli till en lekplats för en massa insekter.

Det blev sedan varierande molnighet under dagen och 23 plusgrader i skuggan och lite svag vindar ibland. Solen undvikes helst för där är det alldeles för varmt. Passade på att gå ut med Zacko när det fanns moln som låg framför solen. Var något svalare då.

Det blev så att vi blev kvar här idag också och fortsatte med att göra ingenting vilket vi är bra på. Även det är tröttsamt i denna värme.

I dag så fick man passa på att gå ut med Zacko när molnen täckte solen och även då var det väldigt varmt. Absolut för varmt för att jag ska gilla det.

I kväll så åt vi färdig potatisgratäng (färdig och köpt på Lidl i Sverige och kostade bara 15:-) som smakade jättegott. Det var mycket vitlök i den och det gillade vi. Till det så blev det några stekta skivor mör och god fläskfilé (köpt på Aldi i Portugal) och det hela smakade verkligen bra. Potatisgratängen var på 800 gram och vi åt hälften av den. Resten håller sig ett par dagar i kylskåpet. Hasse gick till Lidl och köpte en till och oöppnad så är sista förbrukningsdag 20210722 och tills dess har vi säkert ätit upp den.

Efter att ha varit ute med Zacko vid halvelva så sitter jag med i stort sett allt öppet och njuter av svalkan som är nu på kvällen. Kollar lite på internet och nyheter lite här och där.

I morgon har vi tänkt att köra till Rydal.

2 reaktioner till “Tycker det är lite för varmt nu”

 1. Tyvärr klarar inte JR av vitlök längre efter att ha haft blödande magsår. Jag som älskar det får det på min del av maten.
  Vi grattade Sverige med 12-årig Chivas regal idag, men det blev bara en lite sipp av naturliga skäl.
  Kör en trerätters idag med då maten räckte till en dag till.

  Ha det så gott !!!

  1. Så tråkigt för JR att han inte klarar av att äta vitlök.
   Vilken whiskey som ni firade med. En sådan ska man verkligen njuta av.
   Så bra med en trerätters räckte till en dag till. Tror det smakade lika bra.

Kommentarer inaktiverade.