Nästan sommarväder

2021-05-28

Morgonen var mest solig och bara ett fåtal moln. Det var 13 plus men det kändes varmare tyckte jag. Kom lite mer moln under dagen men det var i alla fall uppemot 20 plus och vi kunde sitta med dörr och fönster öppna hela dagen. Skönt att gå lite promenader med Zacko emellanåt.

Hitta en liten syrenbuske som blommade och tyvärr doftade den inte.

Gjorde i stort sett ingenting i dag, som vanligt alltså. Räcker så bra med att läsa och surfa runt på nätet och läsa lite här och där!

Zacko hade lite problem i kväll med en tom plastburk som hade innehållit hundgodis. Den stod på golvet och han började att knuffa runt på den med nosen. Han höll på länge med det men fick så klart inte upp locket och han kunde inte heller bita sönder den på grund av att han har rätt så få tänder kvar. Men jag tror han hade roligt en stund. Gömde den sedan för honom och då gick han och la sig och sov. Sova är numera något han gör mycket.

I kväll åt vi svenska köttbullar som vi hade köpt i Portugal (frysta). Dom är jättegoda. Till det så blev det pulvermos, lingon, ättiksgurka och det hela smakade bra.

På kvällen var det ett härlig väder med sol och värme tills solen försvann och då började det bli lite svalare.

Tror vi blir kvar här även i morgon.

”Lilla dockan” av Ingrid Elfberg var mycket spännande och väldigt bra. Väldigt obehaglig också ibland. Man får följa polisarbetet samt förövaren, offret och några till parallellt så det blir mycket intressant.

Baksidestexten:

En känd vloggerska direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton år, är en av de som ser sändningen. Snart får hon kontakt med Emil som verkar ha känt vloggerskan. Han är allt Jennifer drömt om – Eller är det tvärtom?

Erika Ekman, Torbjörn Stark och deras kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när man misstänker att vloggerskan kan vara ännu ett offer. Men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrådarna peka tillbaka mot Sektionen för grova brott och till slut går det inte att lita på någon.

Lilla dockan är en brännande aktuell thriller om våra barns verklighet på nätet. En thriller som kryper in under skinnet och stannar där.

2 reaktioner till “Nästan sommarväder”

 1. Huvva vilka otäcka böcker du läser. Jag skulle nog ha mardrömmar efter att ha läst denna.
  Verkar som det blir lite sommar i Sverige nu också.
  Zacko är lekfull trots sin ålder men klart han blir trött snabbare nu.

  Köttbullar är gott.

  Ha det så bra!

  1. Vissa böcker är väldigt otäcka men det värsta är att det verkliga livet är värre.
   Jag njuter av att leka med Zacko när han vill leka.

Kommentarer inaktiverade.