Är nu i Tyskland

2021-05-14

Dagen började med en kort promenad runt om på gräsytorna här. Det var endast 11 plus men sol. När Zacko var klar med sina behov gick vi tillbaka till husbilen.

I dag var det dags att koka ägg och att sedan diska. Även lite annat hushållsarbete avklarades.

Vid halvtio var vi klara för att köra vidare och rullade då ut på motorvägen igen. Var inte så mycket trafik nu.

Vi närmade oss snabbt Tyskland och gled in där utan problem. Fanns inte en människa där!! Ingen kontroll av något överhuvudtaget! Helt öppet och det var det även ifrån Tyskland till Frankrike. Absolut ingen kontroll av något!! Är faktiskt lite förvånad efter att har läst på många sidor om all kontroll vid gränserna? Fanns ju ingen där vi har kört över!!

Efter några mil var det dags för att fylla på diesel så vi körde få av till en mack. Tankade drygt 94 liter. Jag gick in till kassan för att betala och precis bredvid så låg det så läckra färdiga baguetter. Kunde inte motstå en sådan med lagom längd och fylld med salami och ost. Den smakade så gott till kaffet i dag och så lagom för oss att dela på.

Fortsatte sedan. Trafiken ökad en del. Vägarbete kom vi förbi en del varav ett av dom gjorde att det blev en liten kö. Det varade inte så länge och dom andra var det bara lite långsam trafik förbi.

Vi var nu i dom berömda Kasselbackarna. Det är otroligt vackert här med alla fält och i synnerhet med de många klart lysande illgula rappsfälten.

Vi körde in och kollade på några rastplatser men dom var så lutande att vi tyckte att vi inte kunde stanna där.

Till slut så hamnade vi här. Har övernattat här för några år sedan och även då så lutade det lite hit och dit. Men det var helt ok även nu!

Vädret i dag har varit helt ok. Växlande molnighet för det mesta och även en mycket kort regnskur. Och det har varit så varmt när vi har stannat. På eftermiddagen i dag så var det 22 härliga plusgrader.

I kväll åt vi makaroner med svenska köttbullar och det smakade alldeles utmärkt.

I morgon fortsätter vi norrut och får se hur långt vi kommer.

2 reaktioner till “Är nu i Tyskland”

  1. Det rullar på för er och snart rullar ni på svensk jord efter en resa som blev en del annorlunda än ni hade tänkt er. Men med en tunnare börs och en ihoplappad Hasse så kan man nog säga att det blev bra ändå.

    Ha det så bra !!!

    1. Ja du allt har blivit helt ok till slut. Men visst har det varit en del strul. Livet är ju så ibland. Ingen autostrada precis.

Kommentarer inaktiverade.