Härligt med en del sol idag.

2020-01-15

En bild ifrån Silves för 7 år sedan. Det var fint och trevligt där tyckte vi.

Växlande molnighet men absolut mest sol idag. På morgonen var det 12 plus och en del moln men dom försvann sedan några timmar för att senare på eftermiddagen återkomma. När det under dagen var sol så var det nog minst 20 plus i solen och det var bara svaga vindar. Så skönt att vara ute och promenera och kunna ha dörr och fönster öppna och känna den något varma vinden svepa genom husbilen. Bara att njuta.

I dag har jag läst klart sista och tionde delen av Jan Guillios bok som heter ”slutet på historien”. Efter att ha läst alla 10 böckerna så tycker jag att dom första var bäst. Dom sista har innehållit alldeles för mycket politik enlig mig. Blir rätt så långrandigt ibland. I synnerhet som jag inte alls tycker samma som författaren. Men han är en mycket bra författare som lägger ner mycket arbete på reserch efter vad jag har förstått. Otroligt seriös tycker jag. Det har varit spännande och otroligt intressant att följa denna familj i det stora århundradet genom olika platser i världen.

En del av baksidestexten:

1990-talet är en tid av ekonomiska kriser och socialdemokratins begynnande nedgång. Samtidigt växer främlingshat och högerextremism, en politisk omsvängning som alltför många underskattar. Där 1900-talet slutar inleds en helt ny epok som visar att vi ingenting lärt av historien.

SLUTET PÅ HISTORIEN är den tionde och avslutande delen i JAN GUILLOUS romanserie. Med den är han i mål med sitt gigantiska bokprojekt Det stora århundradet, där han skildrar en släkt som vi får följa genom hela 1900-talet.

Jag kommer att sakna denna bokserie, så är det bara.

I kväll åt vi Gordon Bleu med råstekt potatis och det smakade bra.

Nu ska det enligt väderprognosen bli soligt och varmt på dagarna ett tag framåt och lite kallt på nätterna. Det låter bra tycker jag.

I dag är det tulpanens dag och därför tycker jag det är fint med en tulpanvas som avslutning i kväll.

2 reaktioner till “Härligt med en del sol idag.”

  1. Finns ju så mycket annat att läsa och man väljer fritt.
    Fågelströms böcker kan man läsa flera gånger. Dom är verkligen läsvärda.

  2. Tycker inte om hans böcker förutom de om korsriddaren. Är väl inte riktigt överens i politiken antar jag.
    Finns ju annat att läsa så man ska inte gräva ner sig i smutskastning eller gnäll tycker jag.
    Har väldig lust att läsa om Per Anders Fågelströms böcker Stad som jag läste på gymnasiet.

    Ha en fin söndag !!!

Kommentarer inaktiverade.