Döden har börjat bli ett nytt dagligt inslag i livet.

2021-01-14

Ingen sol i dag utan mest molnig, 12 – 15 plusgrader och ingen blåst enbart lite svag vind. Solen försökte bryta genom molnen under eftermiddagen och lyckades enbart lite. Men det värmde skönt när det lyckades.

Dagen förflöt som vanligt men en del hundpromenader, läsning och internet. Lyssnade som vanligt på radion som jämt är på. Kollar mycket på nyheter på olika forum och ibland kan man bli lite deprimerad av detta. I dag blev jag väldigt ledsen när jag fick höra att den underbara skådespelaren Mona Malm har lämnat oss. Hon har liksom alltid funnits på något sätt. Det här är något som jag tycker är rätt så jobbigt att så många underbara artister som har funnits under hela mitt liv nu dör. Jag tycker inte om det!! Men tyvärr är det väl så livet kommer att se ut ju äldre man själv blir. Det sa min mamma till mig en gång att så blir det. Jag tror tyvärr att hon hade rätt.

Nu har dom inte öppet så mycket i receptionen här. Det är en halvtimme på morgonen – middagstid – kvällstid. Vi är inte så många som är här så det räcker. Men städningen sköts fortfarande väldigt noga.

Dessutom så blir det nu en hel del förbud som införs natten till fredag. Alltså i natt. Nu stängs väldigt mycket. Barer och restauranger stängs och endast hämtmat och utkörning är tillåtet. Offentliga platser som badhus och andra samlingslokaler kommer att stängas.

Här finns det mer information.

I kväll att äta blev det något som vi tyckte var jättegott. Vi åt ägg och ansjovismacka och i all sin enkelhet kändes det som en lyxmiddag. Så kan det vara ibland. Nu var det sista ansjovisburken som vi åt upp. Innehållet alltså! Dessutom har jag nu saknat svensk kaviar i över en vecka. Och det lär jag väl inte få smaka igen förrän vi kan köra iväg härifrån till ex Ikea. Men nu stannar vi kvar när läget är som det är. Kaviaren blir desto godare när jag får det på mitt frukostägg nästa gång. Jag längtar!

4 reaktioner till “Döden har börjat bli ett nytt dagligt inslag i livet.”

 1. Jag saknar vare sig kaviar eller annat. Finns stenbitsrom här och det är supergott på äggmackor.
  Här har de infört utegångsförbud efter klockan 18.00.
  Vi lider inte då vi har vår trädgård att vara i. Dessutom kan vi röra oss fritt om dagarna.

  Ha det så gott !!!

  1. Skönt att inte sakna något. Men är inte stenbitsrom en del dyrare än Kalles kaviar? Kanske är det billigare i Frankrike.
   Är ju ett stort plus att ha en fin trädgård.
   Här i Portugal kan vi röra oss fritt på dagarna och att gå ut med hund är alltid tillåtet.

Kommentarer inaktiverade.