Sovmorgon

2020-12-25

Blåst och sol och 13 plusgrader var det i morse och resten av dagen. Kändes kallt men det var i alla positivt med sol. I dag så sov Zacko och jag länge, ända till en stund efter nio. Det är inte ofta som vi gör det men idag var det så skönt för jag hade sovit väldigt dåligt under natten. Zacko kan nog sova nästan hur länge som helst tror jag.

Vi gick sedan ut på vår morgonpromenad och jag frös lite. I dag var allt stängt och det var verkligen superlugnt på gatorna. Bara några enstaka bilar och folk.

Det var någon typ av Gudstjänst/mässa i kyrkan i dag. Dörrarna var öppna och musik hördes ut. Många bilar var parkerade utanför och jag funderade på om det fick samlas fler människor i dag i kyrkan?

Attan vad förmiddagen gick fort sedan. Tiden var helt ur led tyckte jag och inget stämde. Blev inte kaffe och mackor förrän strax efter ett. Men då var jag också rejält kaffesugen. Det blev även en snabb och kort eftermiddag. Helt plötsligt var klockan nästan fem och det började så smått att skymma. Gick ut med Zacko vid halvsex och när jag kom hem vid sextiden så var det helt mörkt.

I kväll så åt vi en del rester från igår och det smakade lika bra i dag.

Det är mycket måsar här som flyger runt. I bland så skriker dom väldigt mycket och det låter nästan som plågade barn eller katter. I dag var det någon mås som hade lagt en stor skitblaffa på en av våra takluckor. Mycket otrevligt.

Ibland så känner man sig väldigt iakttagen av deras skarpa blick som verkar att lägga märke till allt.

I morgon så är det en vanlig lördag här och allt är öppet som vanligt igen. Finns lite på inköpslistan för nu är det rätt så tomt i kyl/frys igen.

2 reaktioner till “Sovmorgon”

 1. Måsarna är som duvorna som skiter stora blaffor där de inte ska det.
  Vi åt rediga brödbitar igår som lade sig som tunga bollar i magen. Blev ett par turer till avloppstanken för oss båda. Idag fick vi tag i normala baguetter och livet känns bra mycket bättre.
  Idag blir det sallad till middag.

  Ha det så gott !!!

  1. Sånt där bröd mättar väldigt länge och ligger så tungt i magen. Och inte mår man bra av det heller! Jag gillar vitt bröd med god smak.
   En god sallad är väl aldrig fel tycker jag.

Kommentarer inaktiverade.