Blåsig julafton

En bit strand någonstans i Portugal

2020-12-24

Sol i dag, 15 plus och lite för blåsigt tyckte jag. Det kändes dessutom väldigt kallt i vinden.

Det är alltså julafton idag och här märks det inte. Men så är julafton inget man firar här heller utan det är mer som en helt vanlig dag. Allt är öppet som vanligt men i morgon Juldagen är allt stängt. Det är den dagen som man firar här.

Hasse cyklade till Lidl för att komplettera lite. Tyckte att det fattades en del och det handlade han idag. Trots att det var väldigt urplockat så hittade Hasse det som vi ville ha.

På eftermiddagen gjorde jag en Jansson som fick stå ett tag på spisen för att koka ihop ordentligt. Eftersom jag inte har någon ugn så gör jag min Jansson i ett järn med höga kanter och det går så bra. Blir ju inte den där fina ytan som man får i ugnen men smaken är minst lika god. Det är väl den som räknas. Och så gott det luktar.

På vår jultallrik ikväll så fanns det så klart Jansson, ägghalvor, två sorters sill, skinka med senap, gravad lax och räkor. Allt smakade jättegott och vi blev lagom mätta.

Fick många fina bilder i från familjen och deras julfirande och det blev jag verkligen glad för. Härligt att se att dom har det bra. Och bilderna när lilla barnbarnsbarnet möter tomten är helt ljuvliga. Som vanligt lägger jag inte ut några bilder här ifrån min familj. Dom är privata tycker jag.

Kvällen fortsatte sedan som vanlig med att vi lyssnade på radion. Sent på kvällen var det underbara Stina Wolter som alltid har något vettigt att lyssna på.

Nu önskar jag er alla en mycket god fortsättning på helgen och hoppas att ni har haft en underbar julafton.

2 reaktioner till “Blåsig julafton”

 1. Tackar för den önskan. Vi hade en helt underbar Julafton.
  Lugnt och skönt med hundarna som mest sov hela tiden. Inget uteväder trots att solen lyste.
  Vi åt som sagt vår mat från racletten och det blev precis lagom för våra magar.

  God fortsättning !!!!

  1. Så roligt att er Julafton blev underbar med lagom mat som var god.
   Önskar er också en god fortsättning.

Kommentarer inaktiverade.