Vintersolstånd

Ner mot havet i Peniche

2020-12-21

På morgonen några moln och lite sol, 15 plus och bara svag vind. Och detta väder fortsatte hela dagen så vi kunde ha öppet. Temperaturen steg något till omkring 18-19 plus.

På förmiddagen tog Hasse en promenad till Lidl för att handla bröd och lite annat. Han har börjat köpa färdigbakat bröd som man själv skivar i en automat i butiken. Det smakar verkligen gott och håller sig bra i 3 dagar.

Hade gjort köttbullesmet under eftermiddagen så jag stekte köttbullar till kvällens middag. Dom åts med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt, smakade jättegott.

Gjorde en del lite mindre köttbullar också som jag tänkte skulle vara till julafton. Tror jag får frysa in dom annars tar dom säkert slut innan dess. Är ju så gott att bara ta en och stoppa i munnen och även ge Zacko en liten bit.

I dag är det vintersolstånd, den längsta natten på vintern. Nu vänder det och dagarna kommer mycket långsamt att bli längre. Vi går obönhörligt mot ljusare tider och det känns väldigt bra. Här i Portugal så märks det ju inte på samma sätt som hemma i Sverige. Här har vi ju drygt 9 ljusa timmar om dagen jämfört med Borås där det bara är ca 6 ljusa timmar för närvarande.

4 reaktioner till “Vintersolstånd”

 1. Wow vilka vackra klippor. Hade kunnat sitta och titta på dem i timmar.
  Tycker det känns som helgdagar varje dag nu och så kan man ju få känna. Lördag hela veckan liksom.
  Vi ska också äta köttbullar idag men i gryta som JR gör så förbaskat god. Där rinner snålvattnet i mungipan på mig.

  Ha det så gott!!!

  1. Finns många fina klippstränder i Portugal längs med atlantkusten.
   Vad gött med lördag hela veckan. Det har vi också.
   Köttbullar i gryta låter spännande, har jag aldrig provat!

 2. Visst är det skönt att det går mot ljusare tider! Vi får av olika skäl hålla oss hemma en tid till, så vi ser förändringen.
  Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

  1. Vi mår alla bättre när det är ljusare.
   Man får ibland rätta sig efter vad livet har i beredskap åt en.
   Önskar er också en underbar Jul och Gott Nytt År.

Kommentarer inaktiverade.