Läslust

En tre år gammal strandbild får duga i dag eftersom jag inte har någon ny.

2020-12-14

Omväxlande väder är det vanliga nu. Uppehållsväder på morgonrundan och det var ju skönt men vi hade regnplagg på oss liksom för säkerhets skull. Spridda skurar under dagen och även en del solglimtar. Inte kallt 16 – 19 plus och bara en svag vind.

När det var sol en stund på eftermiddagen så blev det varmare och som vanligt satt vi då med öppen dörr. Men helt plötsligt kom det ett stort mörkt moln hit och så började det regna en stund. Och så höll det på i ett par timmar med spridda skurar. Men sedan blev det mest uppehåll.

Jag tillbringar en del tid med att läsa för det är något av det bästa som jag vet. Att försvinna in i handlingen i en bra bok är för mig nästan oöverträffbart. Jag har en lång läslista med böcker som jag vill läsa och den växer hela tiden.

Ibland önskar jag att jag kunde göra så här.

”En kamp mot klockan” (en Enzo Macleod, del 3) av Peter May har jag läst i dag.

Baksidestexten.

Enzo Macleod har diagnosticerats med en dödlig sjukdom och försöker samtidigt lösa ett av de mest förbryllande kalla fallen i Frankrikes historia. Tiden håller på att rinna ut för honom, i mer än en bemärkelse. Som om det inte vore illa nog blir hans dotter nästan dödad, Enzo själv blir rånad – och därefter häktad. Någon försöker smutskasta honom. Och sätta dit honom för mord.
Det blir snart uppenbart att en mördare, som hittills alltid lyckats komma undan, nu har trätt fram ur det förflutna och är beredd att göra vad som helst för att stoppa Enzo. Som i sin tur tvingas göra bruk av all sin rättsmedicinska kunskap för att lösa fallet – innan det är för sent…

Även denna bok var mycket bra. Fina skildringar av omgivningarna där handlingen utspelar sig (i en del av Frankrike). Intressanta personer som det är trevligt att följa. Romantik, spänning och mord i fantastisk miljö. Väntar nu på nästa bok!!

Ikväll blev jag sugen på pannkakor så det blev det till middag ikväll. Smakade gott som vanligt.

Hoppas på lite mer sol i morgon. Enligt prognosen så ska det bli det också.

2 reaktioner till “Läslust”

  1. Vädret lämnar en del att önska men är det vinter så är det. Bara att gilla läget. Natten till idag har jag sovit som en gud. Inga knökande hundar någonstans, de höll till på JR:s sänghalva.
    Har varit något av en inomhusdag och jag har kört nagelvård på mig själv och läst en del.
    Med hopp om uppehåll i morgon då.

    Ha det så gott!!!

    1. En bra sömn är guld värt.
      Kan vara skönt ibland med en inomhusdag vid dåligt väder. Blir snart bättre förhoppningsvis.

Kommentarer inaktiverade.