Sommarsol

2020-12-01

I dag så kom ”sommaren” tillbaka. Det var strålande sol ifrån morgon till kväll, bara svag vind och 16 – 22 härliga plusgrader.

Zacko var pigg och glad idag och vi gick på en trevlig morgonpromenad. Nu var han bra i magen igen men möjligen lite trögsketen. Bättre det än diarré.

Denna glada och svansviftande labrador ville gärna ta sig ut men det gick inte så bra som tur var.

En bit bort så står det två glada labbisar (den ena är den som försökte ta sig ut) och skäller glatt och viftar på svansarna. Dom är bara så charmiga. Zacko gillar inte hundar som skäller så vi går i en vid sväng förbi dom. För övrigt var det väldigt lugnt här i dag, det är ju helgdag.

I dag har vi kunnat sitta ute eller inne i husbilen med öppen dörr och öppna fönster. Bra att vara ute i solen några timmar för att få D-vitamin på naturlig väg. Bättre det än piller tycker jag.

”Försvararen” av Anna Karolina var en mycket bra och spännande bok. När man möjligen tror att man har fattat något så kommer det fram nya fakta och det är bara att inse att man får backa och fundera lite till.

En del av baksidestexten:

Den uppsagda polisen Ebba Tapper väcks av ett envist knackande på dörren och släpar sig ut till hallen. I trapphuset står den beryktade advokaten Angela Köhler som just tagit sig an en medialt uppmärksammad klient. Hon behöver Ebbas hjälp och godtar inte ett nej. Plötsligt är Ebba biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordutredning.
Brutalt kastas hon in i fallet och tvingas konfrontera både sina tidigare kollegor och orsaken till varför de frös ut henne. Det blir en maktkamp där bägge sidor vill vinna. Men frågan är vem som vill det mest.”

Slutet är bara så bra och väldigt överraskande. Dessutom så var boken rätt så rolig ibland. Hoppas det kommer fler böcker med Ebba och kompani.

I kväll så åt vi kycklinglår med kokt ris och Thaisås. Smakade gott. Det var sista svenska kycklingen och hädanefter så blir det portugisisk kyckling som efter vad jag kommer ihåg är jättegod.

4 reaktioner till “Sommarsol”

    1. Vi njuter av värmen så länge vi har den.
      Jag håller helt med dig om att kycklingen är betydligt godare i södra Europa.

  1. Hej. Tack för dina boktips har läst en hel del av det som du rekommenderar. Bra med dina recensioner. Ha en bra vistelse i södern.

Kommentarer inaktiverade.