En mycket bra bok

2020-11-28

Vädret i morse var likadant som i går och det blev en skön promenad. Men det varade tyvärr inte hela dagen utan på eftermiddagen blev det en del regn. Som tur var inte ihållande utan det var uppehåll emellanåt. Fick då passa på att ta ut Zacko.

På kvällen lyssnade jag på Jukeboxen och det var en repris från 2016. Kvällens värd var Barbro ”Lill-Babs” Svensson och hennes gäster var Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Det var mycket trevligt att lyssna på dessa tre tjejer. Dom har verkligen varit med om en hel del under sina långa karriärer. Dessutom så spelade dom väldigt bra musik.

I dag så läste jag verkligen mycket. Det var en bok av Anne Holt vars böcker jag verkligen gillar. Det heter ”Operation fosterland” och var verkligen bra och spännande från första till sista sidan. Det hela rullar på i en spännande intrig, driven berättarteknik med en rörelse mellan olika tids- och berättarperspektiv, bihandlingar som tillför mycket till läsningen och ett skickligt varierat tempo i riktning mot en dramatisk upplösning.

Lite av baksidstexten:

Medan Selma kämpar mot skadorna och kylan börjar minnet långsamt och fragmentariskt återvända. Till slut står en
skrämmande bild av det senaste halvårets händelser framför henne.
Selma inser att hon måste överleva och återvända till civilisationen. Nationens framtid står på spel och det är mycket bråttom.

Operation Fosterland är den andra boken om före detta stjärnadvokaten Selma Falck.”

Här pyntas det inte något och allt vi har är en liten julstjärna.

Jag önskar er alla en trevlig första advent.

2 reaktioner till “En mycket bra bok”

  1. Det blir ju en jul vare sig man pyntar eller inte. Sedan är det ju valfritt hur man firar julen tycker jag. Eller så firar man den inte.
    Vi fick ju sol idag och allt kändes betydligt trevligare.

    Ha de så gott !!!

    1. Ja, julen både kommer och går vilket man än väljer även i år.
      Visst känns det mesta betydligt bättre när solen lyser ner över oss.

Kommentarer inaktiverade.