Bara att vara

2020-11-24

I dag var det mest sol men lite blåsigare. På morgonen var det bara 13 plusgrade så jag tog på mig en långärmad tröja under västen. Kändes skönt för det var faktiskt lite kallt i vinden.

Men det blev under dagens sol uppemot 20 plus. Under eftermiddagen så blev det lite småmolnigt.

Satt mest och läste i dag. Avslutade en bok av Katarina Wennstam som heter ”Vargen”. En mycket bra bok som belyser hur utsatta kvinnor är i dagens samhälle i Sverige. Men tyvärr så är det nog mycket värre i verkligheten. Varning för grov pornografi men det kan man hoppa över. Det är vidrigt vad män utsätter kvinnor för. Och att män sedan betalar för att titta på detta. Så djävla avskyvärt. Men som tur är gäller det inte merparten av män.

Baksidestexten:

En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmärksammade spaningsarbetet, och upptäcker snart spår som leder till cybervärldens mörkaste vrår. Samtidigt befinner sig advokat Shirin Nouri i en rättegång som blir en av hennes svåraste prövningar: en man erkänner att han dödat sin flickvän, men hans ombud gör ändå allt för att han ska gå fri.

I spänningsromanen Vargen berättar Katarina Wennstam om ett samhälle där rättvisan gör skillnad på män och kvinnor, och där den mediala cirkusen utnyttjar spektakulära brott för att skapa maximalt intresse. En dag kommer vargen, men lyssnar någon på varningarna?”

I kväll så blev det en jättegod köttfärslimpa i halvrunda stekjärnet med potatisklyftor kokta i buljongen runt limpan. Så lättlagat och gott. Serverades med rårörd lingonsylt. Detta är nog en ny favoriträtt hos oss.

Skulle bli regn i kväll enligt prognosen och den stämde. Gick ut med Zacko vid tiotiden och hade då tur att slippa regnet för det var uppehåll just då.

2 reaktioner till “Bara att vara”

  1. Tidigare har jag tyckt om de råa och hårdkokta berättelserna, men nu orkar jag inte det. Varken JR eller jag klarar allt det råa för det är så nära verkligheten idag.
    Vi har kört The Queen på Netflix istället.

    Verkar som ni får en väldigt god middag idag.

Kommentarer inaktiverade.