Egentligen inget nytt

2020-11-19

Härligt väder i dag också och det var så skönt att kunna vara ute hela dagen. Nästan lite för varmt i solen men det var en lite svag svalkande vind som då kändes skön. Det var 18 – 25 plus i dag.

I dag blev morgonen som den brukar vara. Zacko sov som vanligt framemot halvnio. Tycker det är lagom att gå upp då. Zacko var rätt så pigg i dag och tog sig med lätta men bestämda steg ut till trottoaren. Där valde han att som vanligt gå ner mot kyrkan. Efter noga ha undersökt gräsmattorna och omgivningarna där så tyckte han att det var dags att vända hemåt igen. Han får som han vill.

Jag var nog mer tungfotad vilket jag ofta är på morgonen. Känns lättare på hemvägen trots det då är uppförsbacke.

Kosten är viktig.

I kväll så åt vi stekt lax med kall dillsås och kokt potatis. Smakade riktigt gott tyckte vi.

Nu har jag läst ”Döden i Gaillac” (Enzo Macleod, del 2) av Peter May.

En del av baksidestexten:

Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks vara beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord.”

Peter May skriver väldigt bra. Fina skildringar av den franska landsbygden med sina stora vinodlingar, många gamla slott och pittoreska små byar med trevliga barer/restauranger. Även helt underbara personporträtt. En del vinkunskap förmedlas också på ett trevligt sätt.

Handlingen är stundtals rätt så grym men mycket spännande.

2 reaktioner till “Egentligen inget nytt”

  1. Jaja, en äldre herre måste få bestämma längden på promenaderna. Här blev det några korta utevistelser då kalla vindar har kommit från norr.
    Men vi lider inte då en brasa tänds och vi har det varmt och skönt inomhus.
    Ha det så gott !!

    1. Så otrevligt med kalla vindar men så härligare att sitta framför en brasa och njuta. Det är ju bara så mysigt.

Kommentarer inaktiverade.