Från regn till sol

2020-10-21

Regnade mest hela natten och det fortsatte det med på morgonen. 15 plus och ingen vind. Tog på regnplagg innan vi gick ut. Just då var det ett kort uppehåll. Mycket kort för några minuter senare så var vi helt genomblöta. Blev bara en mycket kort promenad för när Zacko hade gjort vad han ansåg var nödvändigt ville han gå hem igen. Det hade jag inget emot.

Avskyr uttrycket ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”. Och var gör man av med alla våta kläder i en husbil eller i en liten lägenhet. Alla bor ju inte i en bostad med hur mycket utrymme som helst. Torkrum och annat!!

Kom sedan iväg en stund innan halvelva. Körde förbi Redondela och där var det marknad i dag. För några år sedan besökte vi denna marknad och det var verkligen roligt. Marknader besöker vi inte som det är nu.

Vägen fram till motorvägen var smal och starkt trafikerad. Många affärer, verkstäder och annat på båda sidor. Här gällde det att vara alert och se upp för bilar, utstickande föremål samt pilgrimer som vandrade runt lite hur som helst. Det var sedan skönt att komma ut på motorvägen där det var lite trafik och inga störande moment.

Det tog inte så lång stund förrän vi körde in i Portugal. Då blev vi tilldelade en extra timme i dag.

Här blev första stoppet för fika. Regnade inte så det blev en sväng med Zacko. Fortsatte sedan direkt till Estarreja och ställplatsen där. Fanns tre lediga platser med el så Hasse gick upp till kaféet för att betala och hämta nyckel. Men det gick inte för dom platserna var bokade. Nu på kvällen strax efter nio är dom fortfarande tomma! Fattar inget.

Här parkerade vi istället och det gick bra det också. Var ingen trängsel direkt. Vi klarar oss så bra utan el.

Utsikt från min dörr.

Gick en sväng med Zacko bort till den fina parken som finns här. Lekplatsen och utegymmet var avstängda. Det var mycket lite folk här. Och det är mask som gäller vid möte med andra. Är du ensam så är det ingen som bryr sig för då är det ju ingen som ser dig!!

Nu var vädret rätt så bra och det var växlande molnighet med en hel del sol och 20 plus och bara en svag vind. Satt med öppen dörr och det var hur skönt som helst.

I kväll åt vi fisk och det är inte så ofta som vi gör det. Panerade torskbitar från ett fryst block från Sverige med hemlagad potatismos. Smakade väldigt bra med remouladsås på fisken.

Har ingen planering för i morgon, det blir vad det blir.

4 reaktioner till “Från regn till sol”

 1. Våga vinn säger jag bara.
  Med ansvar kan man köra runt hur som helst. Det är dessa festande som tar risker vilket är onödigt.
  Löjligt med bokade el-platser som inte nyttjas tycker jag.

  Ha det så gott!!!

  1. Jag håller helt med dig.
   Vi som tuffar runt lugnt och tar ansvar ställer inte till med problem. När vi träffar på bokade platser så finns det i regel andra p platser att stanna på.

 2. Tack
  Det var trevlig läsning ..jag funderar också på sån övervintring men är tveksamt att det skulle fungera som singel åkare .
  Hade så gott
  Zlatko

  1. Så roligt att du har hittat hit.
   Det finns rätt så många singelåkare som övervintrar söderut och trivs mycket bra med det. Främsta anledningen är ju att det varmare.

Kommentarer inaktiverade.