Kom till Spanien i dag

2020-10-17

På kvällen igår så sjönk temperaturen snabbt och det blev rätt så kallt. På morgonen vid åttatiden var det 6 plus. Men vi hade det varmt och skönt i husbilen.

Solen kämpade på med att ta sig upp bakom träden.

Svampar växer det här vad det nu är för sort så är dom rätt så söta att titta på.

Blev inte så lång promenad men det gick i ”rask” takt. Zacko drog iväg med mig. Men efter drygt en halvtimme ville han hem för då frös han. Men det gjorde inte jag, hade just fått upp ångan då. Men det var gott att komma in i värmen tyckte vi.

Vid tiotiden så körde vi ut till motorvägen och det var förvånansvärt mycket trafik. Vi passerade genom många betalstationer innan vi kom till Spanien.

Men innan dess så blev det en fikarast på en stor rastplats. Smakade som vanligt gott.

Fem över ett så rullade vi över gränsen till Spanien. Det tog inte så lång stund förrän vi kom fram till första betalstationen. Här är det manuell betjäning vilket vi inte träffade på i Frankrike över huvud taget. Personalen har mask och spritar händerna före och efter dom tar i betalkortet. Mycket stor försiktighet och det känns bra. Vi är också mycket noga.

Sedan så var det inte så många mil till den plats vi hade bestämt oss för att kör till idag. Här har vi varit rätt så många gånger och platsen heter Zumaia.

Utsikt från min dörr.

Ställplatsen är väl inte så där trevlig i ett industriområde men eftersom det var många husbilar här så är det tydligen fler än vi som gillar platsen.

Vädret var härligt och solen lyste ner över oss. Det var närmre 20 plus och så skönt att sitta med dörren öppen.

Hasse tog fram sin cykel och ”trampade” iväg till en Dia som inte ligger så långt bort. En del livsmedel har börjat ta slut nu och det var så bra att få handlat dom i dag. I morgon är det söndag och då är det mesta stängt här i Spanien.

Men precis utanför så finns det en fin promenadväg längs med ett vattendrag. Det är dessutom inte så långt till centrum. Nu var det högvatten här.

Gick en sväng med Zacko på promenaden vid vattnet. Här har jag på min mask och gör som alla andra drar upp den över mun och näsan vid möte. Men alla här är ändå noga med att hålla avstånd.

Här blir vi kvar i natt och fortsätter västerut i morgon har vi tänkt.

I kväll åt vi en enkel gryta med falukorv, lök och lite annat som serverades med kokt ris. Smakade jättegott.

Dimma (Hulda Hermannsdóttir, del 3) av Ragnar Jónasson

Baksidestext:

”1987. En isolerad bondgård på östra Island. Snöstormen borde ha hållit alla främmande människor borta, men det har den inte gjort. Paret som bor på bondgården borde inte heller ha släppt in den oväntade gästen. Men det gjorde de. En oväntad gäst. En lögnare. En mördare.
Alla kommer inte att överleva natten. Och det kommer att bli ett fall som ska hemsöka kommissarie Hulda Hermannsdóttir för alltid.”

En intressant deckare med ett stort och tragiskt mörker. Har man läst dom två första så blir detta slutet på serien verkar det som.

2 reaktioner till “Kom till Spanien i dag”

    1. Vi är på väg ner till Peniche i Portugal men tar det lugnt och njuter av resan. Och vi har mask på när vi lämnar husbilen eftersom alla andra har det!

Kommentarer inaktiverade.