Alla dessa vägarbeten

2020-10-15

Efter en kall natt var det en kylig morgon och det var bara 8 plus samt att det blåste en iskall vind och det var mulet. Endast en kort promenad runt området för vi frös, båda jag och Zacko och mest Zacko för hela hans lilla pudelkropp skakade. Skönt att komma in i värmen i husbilen.

Kokte ägg och diskade och sedan så körde vi iväg vid 10 tiden. Blev en liten bit på motorväg innan vi kom fram till den absolut tristaste väg som vi har kört på i Frankrike. N 79 håller på att byggas om till motorväg och är alltså en enda lång byggarbetsplats. Här är det mötande trafik med en mittlinje som inte får överträdas. Hastigheten som man får köra är 70km/t och då går det inte så fort. Otroligt långsamt i många mil. När vi hade 58 km kvar tills vi skulle svänga ut på A 71 så drog vi en lättnadens suck. Det var långa dryga mil. Men sedan så blev det värre. Påfarten till A71 var avstängd! Såg en liten gul skylt med en pil på där det stod A 71 så vi körde ditåt. Följde efter en tradare som tydligen också ville dit. Nu blev det många mil ut på den franska landsbygden. Inte roligt alls. Kom igenom 2 franska små trånga samhällen som tyvärr såg mycket trista och nergångna ut. Hus utan fönster, tak med stora hål i, fasader som saknade färg och liksom bara ramlade ihop, dörrar som var halvöppna och stod och slog i vinden. Men det fanns så klart en krog, en bar och några affärer. Men vi har sett betydligt trevligare byar/städer i Frankrike och jag tror vi föredrar att minnas dom.

Det var inte så lätt att hitta dom där små gula skyltarna som visade vägen bort till A71. Men jag var uppmärksam och hittade dom. Här i Frankrike är dom inte så bra på att skylta upp utan det är bara små skyltar att hålla koll efter.

Vi kom så småningom fram till betalvägen A 71 och tog en biljett och körde ut på den fina vägen. Vilken lättnad att äntligen komma ut på en bra väg. Här är det verklilgen en fröjd att köra.

När vi kom fram till första rastplatsen vid en mack så körde vi dit. Passade på att tömma latrin. Sedan så parkerade vi för att fika. Jag gick först en tur med Zacko och nu var det verkligen skönt att röra på benen. Klocka hade blivit ett och det hade blivit väldigt mycket för lång körning för att vi skulle gilla det. Blev sen fika i dag men det smakade jättegott med kaffe, mackor och kokt ägg.

Vi kom sedan att köra högt uppe i bergen där motorvägen gick. Bara en massa berg med skog på och djupa dalar med ännu mer skog. Ibland lite fält med betande vita kossor. En och annan flod korsade vi också. När vi var väldigt högt uppe körde vi in i molnen. Det var dimmigt och lite småduggigt och ingen sikt alls.

Körde av till en rastplats för att ta en liten bensträckare. Hasse gick ut och kom in igen efter 5 minuter för det var så kallt där. Jag och Zacko valde då att inte gå ut. Endast 6 plusgrader och det är alldeles för kallt tycker jag.

Ibland så gick det utför och sedan uppför igen. Och sedan så var det bara nedför. Molnen försvann och det blev lite sol och så skönt det var.

Efter några timmars körning så kom vi ner ifrån bergen och kom ut emot kusten. Nu hade molnen försvunnit och vi fick några timmars sol och det tyckte vi var så skönt.

Vi hittade sedan en plats att parkera på och här stannar vi för natten. Inte så fint men helt ok för att vara en äta/sova plats. Så kan det bli ibland när man bara vill komma vidare. Senare på kvällen så var det helt fullpackat med tradare och andra fordon.

I kväll åt vi köttgryta från frysen som jag toppade med lite kantareller. Kokt potatis och lingonsylt smakade bra till.

Satte kvasten under dörrhandtaget i kväll också.

I morgon fortsätter vi söderut.

2 reaktioner till “Alla dessa vägarbeten”

  1. Brr så kallt ni haft det idag. Lite som ni haft det idag kände vi när vi körde ner för att köpa hus här nere. Vi så ju till och med snödrivor när vi passerade Centralmassivet. Då ångrade vi att vi inte tagit A75. Annars har vi kört genom Belgien rakt ner till franska kusten och sluppit bergen.

    Snart är ni nog vid varmare breddgrader 🙂

    1. Ja det var inte så skönt. Vi väljer jämt att köra genom Tyskland så långt det går innan vi kör in i Frankrike.
      Nu har vi det varmare.

Kommentarer inaktiverade.