Flöt på bra i dag

Från samma plats som i går. Det är så fint här.

2020-10-09

Så kallt ute när jag gick ut redan halvåtta i morse. Bara 9 plus och Zacko frös så han skakade. Det blev inte så lång promenad.

Vi lämnade Seglora vid halvnio och körde till till Borås. Tankade på CK och sedan fortsatte vi till Fiatverkstaden. Vi skulle vara där halvtio men var lite tidiga, men det gillar vi att vara. Känns lugnare då.

Halvtio så mekanikern kom ut till husbilen och fixade till vår backspegel. Bara för oss att gå in och betala. Kostade 395:- spänn och det var det väl värt.

Vi körde sedan bort till Knalleland och parkerade på en plats i solen. Kändes lite svalt nu i husbilen men det blev snabbt varmare.

Hasse ringde till Synoptik och undrade om hans glasögon hade kommit. Han fick till svar att dom väntade på solglasögonen. Men då så körde vi bort till Knallerian och parkerade där och Hasse gick till Synoptik. Glasögonen, som var viktiga, hade kommit så dom hämtade han men solglasögonen kunde dom skicka till Rydal när dom kom. Så bra för då kunde vi ju fortsätta med dagen som vi hade planerat.

Hasse var jättenöjd med sina nya glasögon och tyckte att han såg så bra med dom. Det är viktigt att se bra ut!!

Sedan så blev det dags för att handla det som stod på inköpslistan som bara hade blivit längre när vi stod stilla så länge.

Körde till Skene och MM. Där var det mycket folk men det fungerade så bra. Folk höll så bra avstånd och alla var trevliga och det var många leende när man fick backa eller vänta på att komma fram. Tänk om det var så annars också och inte så mycket knuffar och påkörningar med kundvagnarna. Faktiskt så tycker jag nu är den mycket vänligare attityden i butiken som nu råder känns mycket bättre. Mer hänsyn och vänlighet.

Svängde sedan bort till Lidl och dit gick Hasse och handlade. Blev deras goda Enenbackens falukorv samt salami. Nu var kylen verkligen full och frysen rätt så full. Behöver nog inte handla på ungefär 2 veckor och det känns bra.

Sedan så var det dags för att köra söderut. Det blev den vanliga vägen till BiÖ där vi brukar stanna till. Parkerade där på en ledig plats och där var det en hel del husbilar på kvällen när vi kom och fler kom det.

Blev sedan dags för mat och det blev potatisgratäng (färdig att värma) och fina kotletter utan ben med beasås eller vitlökssås vilket man ville ha. Smakade jättegott.

På vägen hit så var det mycket trafik. På morgonen in till Borås så var det tät trafik och det var det genom stan också. Många stopp vid rödljus när vi körde från Brämhult och till Knalleland. När vi sedan körde söderut så var det också mycket trafik och det var det även tills vi kom framtill Örkelljunga och BiÖ.

Här stannar vi till i morgon då vi har tänk att ge oss iväg rätt så tidigt för att passera Danmark och komma till Tyskland. Vi kör ju inte så långt men det kan bli länge för vi tar ju ofta pauser för att rasta Zacko och oss själva.

4 reaktioner till “Flöt på bra i dag”

 1. Måste kännas härligt att äntligen vara på väg.
  Kör ni ner på betalvägar eller A75? Eller just ja ni skulle väl köra Atlantkusten och det tror jag är klokt då de stänger Barcelona vilken dag som helst nu.
  Kör försiktigt och ha det så gott !!!

  1. Ja det känns bra.
   Vi kör mest på betalvägar i Frankrike. Där finns stora och fina rastplatser vid mackarna som är välutrustade. I år blir det inga utvikningar till små pittoreska städer.

 2. Hej och grattis till att ni kommit iväg söderut! Ska Hasse inte ha några solglasögon i Spanien och Portugal? Hur ser ”dubbeljärnet” ut som du lagade mat i för någon vecka sedan? Bästa hälsningar från Arne och Coosje

  1. Hej och tack.
   Han får klara sig utan även i år!
   Dubbeljärnet är två lika stora järn som som hänger i hop med en liten anordning mitt emot handtagen. Där kan man dela på dom och får då två järn att använda. Ihop så är det ena lock och då kan man vända på det om man t ex gör en omelett. Mycket enkelt och bra.

Kommentarer inaktiverade.