Mycket tork av tassar i dag

2020-10-08

Praia de Barrameda, här var vi för ett år sedan och tror inte vi kommer hit detta år.

Korta skurar avlöste varandra under dagen. Zacko och jag försökte gå ut mellan skurarna när det var uppehåll och vi lyckades några gånger. Inte speciellt kallt, 15 plus och ingen vind. Och tassarna fick torkas varje gång som vi kom in.

Nu när vi har stått stilla här rätt så länge har vi liksom spridit ut våra grejor lite här och där. Så vi plockade ihop och la in under eftermiddagen. Så nu är det ordning här igen. Vill inte hålla på med detta i morgon eftersom vi ska iväg rätt så tidigt till Fiat för att fixa till backspegeln.

Från och med den 10 oktober så räknas Sverige som riskland igen ifrån dansk sida sett. Men Sverige delas ju upp i landskap och Västergötland är gulmarkerat och därmed riskfritt. Ibland känns Danmark som väldigt rörigt. Men som jag har förstått det så är det fritt fram för oss att köra genom Danmark och vidare genom ett Europa där smittan bara ökar. Men vi tänker bara köra igenom och stannar endast för att sova, tanka diesel och rasta hund och sträcka på benen en stund. Så klart håller vi stora avstånd till folk som eventuellt också är ute.

Jag kollade lite i dag på vilken väg som vi ska köra och bestämde att det blir den ”vanliga” vägen när vi kör söderut på hösten till Portugal. Blir broarna i Danmark och sedan ner till Freiburg. Efter det in i Frankrike och över till Atlantkusten ner mot Bordeaux för att fortsätta mot Portugal. Tyvärr blir det inget besök i Södra Frankrike vilket vi hade tänkt oss. Men det kanske kan bli till våren när vi är på väg hemåt ifrån Spanien.

I kväll gjorde jag en köttgryta som smakade jättegott med kokt potatis och lingonsylt. Blev till en middag till, bra att bara värma när vi är på rull.

Hoppas nu att Hasses glasögon kommer i morgon så vi kommer iväg.

Har undrat detta ibland!

2 reaktioner till “Mycket tork av tassar i dag”

  1. Detta inlägg säger att ni inte kommer förbi oss här nu. Helt ok tycker vi då man ska vara försiktig. Kanske på väg upp då?
    Livet är skört och man ska vara rädd om det.

    Ha det så gott!!

    1. Men så är det. Det är ett val som vi har gjort. Är ju lite märkliga tider som vi lever i för tillfället. Men vi hoppas att vi ska kunna ses till våren då förhoppningsvis allt är lite med ”som vanligt”.
      Ta väl hand om er och jag läser med stor förtjusning din blogg.

Kommentarer inaktiverade.