Väntade på regn och det blev sol

Ännu en bild ifrån Zumaia. Mycket trevligt att promenera här tycker Zacko och jag.

2020-10-06

Milt, mulet och ingen vind, så var morgonen idag. Verkade som att det skulle bli regn så vi tog på regnplagg. Kom inget vatten uppifrån men det var mycket dagg på marken och i gräset så tassar och håret på hans långa öron blev rätt så vått. Men Hasse torkade av Zacko när vi kom hem. Sedan så blev det lek med aktivitetsbollen. Så roligt att titta på honom och hur aktivt han jobbar med att tömma den på godis.

Senare på förmiddagen så cyklade Hasse till Rydal och hämtade mitt paket från Apoteket som hade blivit levererat till vårt postfack. Det var precis att det fick plats och det var lite svårt att få ut det sa Hasse. Nu ska vi klara oss några månader med diverse recepfria läkemedel.

Mjölken var på väg att ta slut så Hasse frågade en kille här om han kunde köpa mjölk till oss. Han var på väg för att köra och handla lite till sig själv. Det blev även en liter filmjölk. Tackade så mycket för hjälpen och swichade över pengarna till honom.

Skulle bli regn i dag enligt väderprognosen men det stämde inte med verkligheten. Tvärtom så blev det lite sol på eftermiddagen och det var något som vi verkligen gillade.

På eftermiddagen när jag gick ut med Zacko så var han helt otroligt pigg. Han ville ta ett pudelrace och bara rusa runt med spring och hopp men det fick han inte. Jag kände mig så elak men jag är så rädd för att såret som nu har läkt så bra skulle ta skada av hans hopp och spring.

I kväll så blev det en väldigt improviserad maträtt. Hade köttfärs som jag hade tagit fram från frysen i ett platt paket. Skalade och skivade 3 potatisar och la hälften i dubbeljärnet ovanpå lite olja och smör. Kryddade med salt, aromat och grovmalen pepparblanding samt några stänk med kinesisk soya. Fortsatte sedan med lite gul lök i tunna skivor. Sedan så tryckte jag ner köttfärsen över potatisen och fortsatte med kryddor, lök och potatis med lite mer kryddor. Efter ca 15 minuter så vände jag på järnet och så fick det då puttra i 15 minuter till och så var det färdigt. Smakade jättegott med lingonsylt till.

Nu väntar vi på att Zackos mat ska bli levererad hit. Kommer troligen i morgon enligt det leveransbesked som vi har fått.

Sedan är det bara Hasses glasögon som vi väntar på samt att få fixat till backspegeln.

Om allt nu går som vi har tänkt så drar vi söderut på fredag.

Vi tänker att handla det sista på torsdag som står på vår lista. Väntar på en lista till!

Vad jag gillar denna bild och text.

6 reaktioner till “Väntade på regn och det blev sol”

 1. Hej på er. Så underbart att Zacko mår bättre. Måste vara svårt att hålla honom lugn. Häftigt att ni åker neröver snart. Ska bli roligt att få följa er resa. Ha det bara så jättebra på er tur. Hälsningar från Inger, Bosse & Zac

  1. Vi är verkligen glada för att Zacko har återhämtat sig så bra.
   Har gjort valet att tillbringa vintern i värmen för vi mår så dåligt i kylan.
   Ha det så bra själva och så kul att ni följer oss. Så klart följer jag er på FB.

  1. Vi är inte ett dugg modiga. Oklok tycker vi inte alls att det är. Finns så många andra sjukdomar man kan drabbas av och har kunnat drabbats av alla andra år. Men det har ju inte hindrat varken oss eller många andra från att övervintra söderut.
   Vi håller avstånd, spritar händerna och använder munskydd där det krävs. Och vi umgås inte så mycket med andra överhuvudtaget.
   Det är fritt för var och en att själv bestämma hur man vill göra.

 2. Kommer här en liten lista. Ett par träskor storlek 42. Ja du vet en skåning måste ha träskor. 😉 20 st otrivin. Mannen har en speciell näsa då näsbenet är felväxt. 2 st kaviartuber till mig.
  Det var allt. Vill du ha pengar i förväg kan du maila ditt kontonummer till mycketyck@gmail.com.
  Ska bli roligt att träffas och vi får väl iaktta aktsamhet på grund av coronan. Vi bjuder som sagt på en natts övernattning och vatten + tömning av avlopp och annat.

  Ha det så gott !!

  1. Träskor kanske vi kan fixa men kan ej lova. Otrivin kanske men då tömmer jag nog apotekets förråd. Men kaviar däremot kan jag ha med mig.
   Och avstånd håller vi.

Kommentarer inaktiverade.