Kom fram till ett favoritställe

2020-09-15

Varmt även i dag från morgon till kväll och inte var det någon svalkande vind heller.

Vi gick ner till sjön och tittade ut över den.

Sedan så kom vi inte så mycket längre för att gångstigen där var en arbetsplats. Några vänliga tyskar upplyste mig på engelska om hur jag skulle gå för att komma ner till sjön lite längre fram. Följde deras anvisningar och gick tillbaka för att sedan gå in genom grinden till en kyrkogård.

Var väldigt fint att gå här. Jag passade på att tänka på mina föräldrar, min man som dog 1993, och många andra släktingar, vänner och husbilskamrater som har lämnat oss. Så bra att jag hade med mig några pappersnäsdukar för dom behövdes. Jag är faktiskt en väldigt känslig person som har lätt till tårar och dom flödade verkligen i dag. Men det är så skönt att låta alla känslor få flöda fritt ibland.

Där fanns dessa konstverk.

Men jag kom efter en stund fram till en nerfart till sjön

Jag såg sjön en bit bort men gick inte dit. Det var nu enligt klockan dags att gå tillbaka till husbilen. Fanns massor med stigar hit och dit men jag valde att så samma väg tillbaka. Inte ville jag gå vilse här.

Halv elva så körde vi härifrån och lyckades utan större problem komma ut i från stan. Fast det var trångt i bland men det gick.

Vi fortsatte norrut på motorvägen. Det var lite vägarbete men inget som hindrade trafiken att flyta på. Blev att köra lite långsammare ibland men det var helt ok.

När vi kom fram till Heiligenhafen så körde vi till Lidl. Det fanns inte kvar. Var en byggarbetsplats. Skulle bli ett nytt Lidl som skulle öppna den 1.10.20 . Jaha så var det med det.

Vi fortsatte till Grossenbrode och den trevliga ställplatsen där som vi brukar besöka. Och vi blev så glada att den plats som vi helst ville stå på var ledig. Backade in dit och sedan så såg Hasse att där hade kommit upp en skylt om att just där var det parkeringsförbud. Vi flyttade oss till en annan plats för det fanns många lediga platser här.

Och här står vi helt OK tycker vi. Kom lite senare en bil och parkerade på platsen bredvid oss.

Lite senare så kom det en svensk husbil och parkerade bredvid oss på andra sidan. Kändes lite konstigt att höra svenska igen. Det var inga som vi kände men vi pratade lite med varandra under kvällen. Kul att träffas.

Jag gick sedan och betalade och blev igenkänd av damen som jag betalde till. Inte så konstigt egentligen för vi har ju varit här väldigt många gånger sedan denna platsen öppnade.

Har tänkt att stå här i tre nätter men kan kanske bli fler.

Hur som helst så var det så skönt när det blev svalare på kvällen och hoppas att det inte blir så varmt i morgon. Men det är ju svalare vindar ifrån havet kände jag när jag var ute och gick med Zacko.

2 reaktioner till “Kom fram till ett favoritställe”

 1. Grossenbrode brukade vi också stå på när vi tog färjan till Rödby. Verkligen en trevlig ställ plats. På senare år har vi alltid kört via Flensburg ner. Bättre för hundarna känns det som.
  Vi låter hösten vänta ett tag till här nere.
  Ibland kan det vara skönt att få gråta och sakna de som lämnat jordelivet.

  Ha det så gott !!!

  1. Vi skiftar. Jag stannar alltid kvar i bilen under överfarten.
   Hösten kommer när den kommer.
   Man ska nog inte stänga in sina känslor för mycket.

Kommentarer inaktiverade.