Vilken värmebölja!

2020-09-14

Nu har vi det verkligen varmt, faktiskt för varmt tycker vi. Redan vid nio i morse så var det 19 plus i skuggan och varmare blev det rätt så snabb.

Gick en sväng till centrum.

Blomsteraffären höll på att öppna när jag gick förbi. Den ligger endast ca 50 meter bort ifrån ställplatsen.

Vi fortsatte och kom fram till gångvägen in till centrum.

Här är det vattenkanaler som är så trevliga. Mysig väg att promenera.

Kom fram till ett stort torg med en stor fontän. Väldigt fint tyckte jag.

Det finns väldigt många uteserveringar här och på en del utanför bagerier var det redan folk på.

Här var det öppet och några åt nog frukost nu.

Denna charmiga duschkabin kan man hitta i denna trevliga stad. Vad mannen sjöng har jag ingen aning om och inte Hasse heller som var fotografen.

På dagen var det över 25 plus i skuggan och det var den som gällde idag. I solen var det alldeles för varmt. Vinden var svag och svalkade knappast alls.

Faktiskt rätt så skönt när det kom en något hög husbil och parkerade bredvid oss. Vi fick lite skugga från den utanför bodelsdörren så det kändes då behagligt att kunna sitta ute där.

Värmen är väldigt tröttande och vi orkar nästan ingenting. Tur att vi inte har några måsten som ska göras. Hade vi haft några så hade vi skjutit upp dom.

Denna bil var parkerad utanför ställplatsen i dag.
Denna cykel ville Hasse ha. Speciellt så gillade han dom tjocka däcken.

Nu på kvällen efter att ha varit ute med Zacko på sista kisseturen så är det 22 plus och det känns så skönt att sitta med dörr och fönster öppna och njuta av den något svala kvällsluften.

I morgon så tar Zacko och jag en promenad nere vid sjön hade jag tänkt. Sedan tror jag att vi fortsätter köra några mil norrut mot kusten. Skulle vara lite svalare där. Det blir vad det blir.

2 reaktioner till “Vilken värmebölja!”

  1. Har alltid tyckt att vatten ger en rogivande atmosfär och våra hundar har ibland tyckt om att traska omkring i fontäner för att få lite svalka.
    Mysig stad ni hamnat i tycker jag. Värmen är på väg uppåt norr igen så ni kommer nog inte slippa undan den på ett par dagar.

    Ha det så gott!!!!

    1. Visst är det fint med ”kanalerna” som finns här. Denna stad är verkligen mysig. Men så många trevliga småstäder det finns här omkring.
      Hoppas att vi slipper denna extrema värmen i morgon.

Kommentarer inaktiverade.