En härlig dag

2020-09-12

En underbart solig morgon för en promenad bort till hamnen som ligger några hundra meter härifrån.

Precis utanför ställplatsen är det så här fint.

Här har vi gått över bron och är strax nere i hamnen.

Från båten här kan man köpa fisk i många olika former. Rökta, inlagda och på en massa andra sätt. Blev inget köpt där i dag.

Att denna restaurang är öppen går ju inte att ta fel på. Satt faktiskt lite folk där och drack kaffe eller vad dom nu gjorde. Trevligt såg det ut i alla fall.

Så trevligt att promenera här.

Detta konstverk heter ”Das Zirkus komt” Jag gillar det för det verkligen liknar cirkus.

Här dräller det av cyklister och jag tycker det är tråkigt att inte cyklisterna och fotgängarna har skilda ”banor”. Det hade varit trevligare.

Nu gällde det för mig att se till att Zacko endast höll sig på en sida om mig och i dag var det till vänster. Han försökte ett par gånger att rusa över till andra sidan och då fick jag korrigera honom. Klok som en pudel så fattade han snabbt vad som gällde i dag och höll sig så fint på den sida som matte hade bestämt att han skulle gå på.

På förmiddagen så var det rätt så många husbilar som körde härifrån och det blev en del lediga platser här. Men det varade inte så länge förrän dom blev upptagna igen av nya husbilar som kom hit.

Det blåste i stort sett inget på förmiddagen men på eftermiddagen började det blåsa en hel del. Temperaturen låg på 16 – 22 härliga plusgrader. Det har varit skönt att kunna vara ute mycket i dag.

Det här är en utedusch som finns att köpa hos olika försäljare av campingprodukter.

Här började det med att tältet monterades och det verkade inte vara så komplicerat. Fönster till toan öppnades och ut kom duschslangen som togs emot av personen i tältet. Nu så skulle det duschas. Personen inne i bilen skulle temperera vattnet och det skedde genom höga rop och anvisningar. Men det verkade att fungera. Sedan så skiftade dom plats och proceduren upprepades.

Undrar var vattnet blev av? Finns det möjligen en botten att stå på? Får väl googla på detta. Men det är egentligen inte av intresse för vi använder ju duschen som vi har inne i husbilen. Det är ju det som är bekvämast enligt oss. Varför konstra till det? Men folk får ju göra som dom vill, eller hur?

I kväll så åt vi fläskytterfilé med råstekt potatis och beasås och /eller vitlökssås vilket som passade. Jag åt bäggedera. Bea på köttet och vitlökssåsen på potatisen. Smakade jätte gott.

Kanske kör vi vidare i morgon eller så stannar vi kvar. Det är ju så trivsamt här.

4 reaktioner till “En härlig dag”

 1. Man kan ju fråga sig vart vattnet tar vägen i den duschen. I marken skulle jag gissa och så är det ett förbaskat hallå när någon råkar tömma gråvatten där. Undrar lite vad det är för skillnad.
  Vilken fin gångväg att gå med Zacko. Förstår om ni stannar en natt till där.

  Ha det så gott!!!

  1. Visst är det märkligt det där med gråvatten.
   Zacko gillade att gå där, mycket att lukta på.

  1. Bra plats med fina omgivningar, lätt att trivas här.
   Det är härligt att vara nere i Tyskland och åka runt lite.
   Ni får har det så bra där ni befinner er.

Kommentarer inaktiverade.