Inte så långt att köra i dag

2020-09-11

Promenerade på andra hållet i dag och det så ungefär likadant ut.

Grusgång med träd på båda sidor samt att det hördes lite kluckande från vågorna som slog in mot stranden.

En båt låg förankrad långt ute vid en brygga.

Cirka halvelva körde vi ifrån ställplatsen. Var lite bökigt att köra genom stan men det gick med hjälp av Agda. Mycket trafik och många stoppljus.

Vi kom i alla fall ut till en landsväg som ledde oss till en motorväg. Där var det underbart att köra. Fint underlag och inte mycket trafik. Passade på att köra av till en rastplats för att sträcka lite på benen och Hasse fick äta sitt förmiddagsägg. Viktigt.

Fortsatte sedan och efter några mil så blev det stopp. Vägarbete och då gick den tvåfiliga vägen över till att bli enfilig. Nu gick det långsam fram. Men vi skulle ta av till höger efter 1500 meter men det tog rätt så lång tid att passera dom.

Körde av där och så var det ingen kö mer. Men nu blev det smala vägar igen och trångt genom dom små fina byarna. Även massor med alleér där träden kändes som att dom anföll.

Men vi kom utan problem fram till Ribnitz-Damgarten. Där ledde oss Agda genom stan och där så det väldigt trevligt ut. Såg fint med torg, uteserveringar och många affärer. Mycket folk som var ute och gick och njöt i det fina vädret. Nu var det soligt och omkring 20 plus.

Vi kom sen fram till ställplatsen och det såg först väldigt fullt ut här. Men det fanns många lediga platser och vi hittade en som vi gillade och där parkerade vi. Inte långt till ett eluttag och Hasse gick dit och satte in vår kontakt. Klarar oss utan el men vi gillar den bekvämligt som det ger.

Utsikt från dörren är som det ofta är på en ställplats.

Rakt fram är det fler husbilar men om vi anstränger oss så har vi faktiskt lite havsutsikt.

Infarten till husbilsparkeringen.

Lite bilder från det mysiga lilla kaféet som ligger vid toaletterna och turistbyrån.

Man kan även få serverat sig lite enklare mat så som pommes med Currywurst, Schnitzel och lite annat.

Här är det gratis att stå på dagtid men från 20.00 till 08.00 kostar det 11€ att parkera här.

Under eftermiddagen så fylldes det på med husbilar och dom lediga platserna blev upptagna. Detta har blivit en uppskattad ställplats. När vi var här för sex år sedan så var vi tre husbilar här. Kan ju bara tycka att det är en trevlig utveckling.

I kväll åt vi en typisk svensk maträtt. Det var bruna bönor med stekt rimmat fläsk och det var verkligen jättegott.

Vi blir nog kvar här några dagar. Är en plats som vi gillar.

2 reaktioner till “Inte så långt att köra i dag”

Kommentarer inaktiverade.