Varning för cyklister

2020-09-02

Lite moln på förmiddagen som sedan nästan helt försvann. Blev en härligt solig dag med 17 – 20 plus. En del varmare i solen

Vi började med att gå över bron och tittade ner på det spegelklara vattnet.

Fortsatte här en bit innan vi kom till ”stan”.

Det blommar fortfarande mycket.

Här cyklar man mycket och cyklisterna får man verkligen se upp för. Finns ett bageri här med uteservering och där satt det en del folk. För övrigt så finns det många bagerier här med uteserveringar. Även andra matställen så klart.

Affärerna här har ett stort utbud av diverse prylar och kläder ute på trottoarerna. Mycket att titta på.

På förmiddagen så körde det iväg en hel del husbilar härifrån och det var en del tomma platser. Dom fylldes snabbt på av husbilar som kom hit. Var många som fick vända eftersom det var fullt här. Står på kvällen 10 husbilar på 8 platser. Överfullt vill jag kalla det. Men ingen verkar bry sig. Finns det 4 meter mellan husbilarna så anses det att det får plats med en till. Lite skillnad från i Sverige. Man får ta seden dit man kommer.

Passade på att vara ute och gå en del i dag när det var så härligt och lagom varmt. Något som jag tycker är lite jobbigt är alla cyklister som far fram i höga hastigheter. Det hörs dessutom inte när dom kommer bakifrån och jag har ännu inte fått ögon i nacken. Vilket jag har önskat i en massa herrans år. Jag tycker att cyklisterna kunde ge ett litet pling så man vet att dom är på väg så man kan gå lite åt sidan för att släppa fram dom.

I kväll blev det stekt potatis, falukorv och ägg. Precis sådan mat som vi gillar. Smakade bra med senap och ketschup.

I morgon tänker vi fortsätta åt något håll men absolut inte norrut. Har en liten plan.

2 reaktioner till “Varning för cyklister”

  1. När vi stod i Calais hamn kunde vi vara glada om vi kunde öppna dörren till husbilen så trångt var det. Stod där en natt sedan körde vi iväg.
    Ibland undrar jag om ringklockor på cyklar är ett extra tillbehör nuförtiden. Finns inget värre nästan än dessa knäppisar som tror man har ögon i nacken.

Kommentarer inaktiverade.