På väg

2020-08-22

Det kom varken regn eller åska eller kraftiga vindar under natten som SMHI hade varnat för. Skönt att slippa det.

I morse när jag och Zacko gick ut vid halvniotiden så började det däremot regna lite.

Jag valde att gå bort till skogen och dit är det inte långt. Under träden så kändes inte regnet så mycket.

Här finns det en liten badplats men här skulle jag absolut inte sätta ner en fot. Såg rätt så äckligt ut. Blev lite kortare promenad på grund av regnet.

Så fint att promenera här trots att det regnade lite.

Vid halvett så var det dags för oss att lämna Timmernabben för denna gång. Vi körde ut till E 22 och körde där några mil norrut innan vi svängde av på en väg som gick inåt landet.

Efter drygt en timmes körning så blev den en paus för att rasta Zacko och för oss att sträcka på benen en stund. Nu var det växlande molnighet och en del sol och lite varmare. Hade börjat blåsa en del och det kändes skönt för det hade blivit en hel del varmare.

Trafiken var rätt så gles på vägarna men vi mötte en och annan husbil samt några personbilar och arbetsfordon. Men det var rätt så långt mellan dom.

När vi kom till Vetlanda så svängde vi av och körde dit. Tyckte det räckte med körning för idag.

Fortsatte till Lidl och husbilsparkeringen där. Det var helt tomt så vi valde att parkera på en ytterplats med bodelsdörren där vi kunde vara säkra på att ingen husbils skulle parkera. Kom en husbil till hit och det var en husbil från Nederländerna och den parkerade en bit ifrån oss på den andra ytterplatsen.

Nu är vi på denna parkeringsplats för husbilar för tredje gången i sommar och detta är en plats som vi aldrig hade vetat fanns om vi inte hade hittat den på HBK-s suveräna ställplatskarta.

Nu var klockan nästan 3 och vi tyckte det var dags för ett mellanmål. Plockade fram dom rökta räkorna och jag tyckte det var bäst att jag pillade dom innan vi skulle äta dom. Tog på mig plasthandskar och gjorde det. 23 stora räkor var det och det blev alltså 11,5 räkor per person. Det var noga. Dom smakade helt otroligt gott och vi dippade dom i en röra av majonäs och vitlökssås. Blev alltså inget bröd eller aioli, saknade det inte. Det var bara så gott som det blev.

Hasse gick sedan över till Lidl för att handla lite. Det blev Saskia kolsyrat vatten, toalettpapper, salami, pålägg, falukorv och en del annat.

Så ikväll åt vi stekt falukorv med makaroner, riven parmesanost och ketschup och det smakade som vanligt gott.

Om inget oförutsett inträffar kommer vi att fortsätta mot Rydal i morgon.

2 reaktioner till “På väg”

 1. Hösten på intåg till Sverige och värmen stannar här nere.
  Vi har fått tips om en korv som smakar nästan som falukorv eller mer som medvurst då. Den kan vi nog använda i stroganoff till exempel.
  Dags för tvätt nu kanske då ni ska till Rydal?

  Ha det så gott !!!!

  1. Nej hösten skjuter vi på framtiden i alla fall i flera veckor.
   Blir ju intressant att testa korven.
   Om det finns ledig tvätt tid så finns det alltid något att tvätta!

Kommentarer inaktiverade.