En kort tur

2020-08-16

Letade efter lite skugga i dag och hittade det men inte just här. Det var 20 plus på morgonen och varken moln eller vind. Lite senare så blev det en svag vind som svalkade lite.

En liten bit av stranden som inte är så fin just här.

Men här var det fin liten strand och bra att promenera. Det var mycket varmt här.

På förmiddagen så pratade vi lite med ett par klubbkamrater som hade kommit hit med sin husbil. Kul att träffas igen och det var många år sedan sist. Blev en del prat om resor och hundar. Hoppas vi träffas igen utan att det ska behöva gå flera år.

Sedan så blev det dags för oss att köra. Blev inte så långt i dag bara drygt 3 mil. Vid halv två så parkerade vi på den stora gräsmattan i Smygehuk. Fanns rätt så många husbilar men inte svårt att hitta en ledig plats.

Här står vi bra. Gräset är inte grönt längre utan helt brunbränt och torrt.

På vägen hit så var det stundtals mycket trafik, mest personbilar men även en och annan husbil. Det är ju en del sandstränder längs med väg 9 och där hade bilarna parkerat på varenda ledig yta. Parkeringsplatserna var helt fulla med bilar. Såg en strand på lite avstånd och där var det tätt mellan parasollerna. Lockar mig inte ett dugg att gå ner till en fullsatt strand.

På eftermiddagen så kom det hit en kille, som vi känner sedan gammalt, och pratade en stund. Dom hade för bara två månader sedan köpt en plåtis som dom var mycket nöjda med. Trevligt att ses igen.

Och vi håller avstånd när vi pratar med våra husbilsbekanta.

Zacko och jag gick en sväng i närområdet och jag tycker att det är så fint här. Gillar verkligen när man bevarar och sköter om gamla byggnader. Det är man förresten väldigt bra på i denna del av Sverige. Så många fina hus som ligger här längs med vägen. Mycket hög mysfaktor.

Här är det ingen sandstrand utan bara stenar vid vattenbrynet.

I kväll blev det hamburgare med stekt burkpotatis, stekt ägg och lite diverse tillbehör. Smakade bra.

Tror att vi stannar kvar här i morgon.

2 reaktioner till “En kort tur”

 1. Så de har börjat tillåta husbilar i Smyge igen. Vad bra. Var bara försiktiga för det finns rätt mycket huggorm just där.
  De har ju varnat för att det är torrt i markerna i skåne och att det råder både eldningsförbud och vattnet ska man använda sparsamt.
  Glöm nu inte att köra inom Svedala chark så du får fläskesteg av dansken.

  Ha det så fint!!!!

  1. Ja och det uppskattar vi och många andra.
   Huggormar varnas det för här så det gäller att se ner.
   Snustorrt är det verkligen
   Tack för påminnelsen om Svedala chark.

Kommentarer inaktiverade.