Söderut i Skåne

2020-08-14

Att det fortfarande är mycket varmt vet väl alla nu. Molnfritt och 20 plus och bara en svag vind.

Vi gick på andra hållet i dag och där fanns det många fina hus. Både gamla och nya.

Inte så dumt med att ha en egen flotte i sjön.

Fikade lite tidigare i dag och kom iväg strax innan tolv. Otroligt skönt med AC i bilen när det är så förbannat varmt.

Körde söderut ner genom Skåne. Inga sädesfält som böjde sig i vinden för dom var slagna och det var bara stubbåker kvar. Fanns en del nyplöjda fält. Och vad jag tror många fält med majskolvar som håller på att mogna.

Jag tycker mycket om det mjukt böljande landskapet som vi körde igenom. Skåne är inte platt utan väldigt underbart med många vackra kullar och dalar.

Körde även igenom vackra skogar och några fina små orter. Allt väldigt snyggt och välskött. Det var rätt så mycket trafik ibland och ibland så mötte vi inte en bil på många mil.

Vi kom fram till Ystad och körde bort till reningsverket där parkering för husbilar finns. Vi har inte varit här på en del år och nu var det helt annorlunda. Förr så var det gratis att parkera här men nu så var det dags att betala. Nu så kostar det 100:-/per dygn. Helt ok tycker vi.

Så här såg det utanför vår dörr i några timmar. Kom sedan en plåtis och parkerade en bit ifrån.

Det var gott om plats när vi kom hit så vi parkerade på den bakre raden för vi tyckte att där så kändes det lite mer ”luftigt” där. Fanns lediga platser i främre raden men där valde vi att inte parkera.

Vi har inte varit här på en del år och nu så var det helt annorlunda här. Förr så var det gratis och då stod det husvagnar/husbilar parkerade lite överallt och vissa stod här hela sommaren. Och dom bredde ut sig. Nu är det reglerat och det kostar 100:-/dygn att parkera här.

Husbilar i den främre raden.

Det blåste lite mer här och det kändes bra.

Det är så fint här
En färja på väg ut över havet till Tyskland

I kväll så blev det en ägg och ansjovis macka och det smakade så jättebra i värmen.

2 reaktioner till “Söderut i Skåne”

 1. Oj, ni har hamnat i vår tidigare sk hemmahamn. Vi brukade ofta köra till reningsverket på helgerna då det endast var ca 1 mil dit för oss hemifrån. Vi brukade säga att snart kommer det att bli betalning då en del verkligen missbrukade parkeringen.
  Eftersom man i skåne skördar två gånger per år är de snabba med att att plöja och så nytt innan hösten kommer.
  Vi brukade antingen gå efter vattnet mot staden på den lilla stigen eller så cykelbanan bort till badet längst bort.

  Hoppas ni får en fin vistelse i Ystad.

  1. Vi har varit här många gånger när det var gratisplats. Och vad denna fina plats missbrukades. Vilket ni troligen vet allt om. Men nu är det bra här.
   Att man skördar två gånger per år i Skåne hade jag ingen aning om!

Kommentarer inaktiverade.