Nästan på hemmaplan igen

2020-08-04

Lagom väder denna morgon tyckte jag. Lite molnigt, lite soligt och lite vind allt i en bra blandning. Det var 16 plus.

Här gick jag en liten bit.

Kom sedan fram till Järnvägsparken som det var väldigt trevligt att promenera längs med. Tyckte Zacko också.

Ängsmark med många många fina blommor.

Dessutom väldigt många olika träd. Vackert här tycker jag.

Samt lite vacker utsmyckning.

Fina hus i området.

Så här kan man också bo.

Hasse gick sedan över gatan till Lidl för att handla lite. Han köpte bland annat 2 bitar äppelkaka som vi skulle äta i eftermiddag.

Sen så gick han en tur till centrum och där var det marknad. Med sig hem hade han en burk med kantareller samt en stor bit med rökt torkat renkött.

Vid halv ett lämnade vi Vetlanda och körde iväg till väg 127. Det var en del trafik i dag.

Blev ett stopp på en kvart för det var vägarbete. Fick vänta på en lots i ca tio minuter som tog oss långsamt förbi där dom la ny asfalt.

Vi kom fram till Hillerstorp där vi tog en paus. Dags för en promenad med Zacko. Vi tog sedan ett lite snack och kom fram till att vi skulle fortsätta till Gislaved. Låg ju bara en halvtimme bort.

Vi kom dit och det fanns bara två husbilar där.

Vi körde bort och parkerade där vi brukar stå. Här var det verkligen gott om plats.

Kom i ordning och så åt vi våra goda äppelkakor. Sedan så skar Hasse upp en del tunna skivor av renköttet och det smakade så gott. Gillar det bättre än godis eller chips.

Vädret här var nu lite blåsigt med varierande molnighet och en del sol, 20 – 24 plus.

Trots att planen är stor här så kom det en husbil och parkerade bara en liten bit ifrån oss. Körde elverket en stund och hoppade att den skulle flytta sig bort en bit. Här är det så otroligt mycket plats så vi kan inte alls förstå varför dom väljer att parkera bredvid oss.

I kväll åt vi omelett med kantarellstuvning och det smakade verkligen otroligt gott. Hoppas vi hittar fler kantareller som vi kan köpa. Gillar inte att gå ut i skogen och leta för där hittar jag inga.

Blir nog kvar här i morgon.

”Guldmakaren” av Mats Ahlstedt är en bra och spännande bok. Mycket action från första till sista sidan. Slutet var bra och jag hoppas på en ny bok med Ella och Nicklas.

Baksidestext:

Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden.Christer Quist har fått reda på att ligan planerar en kupp mot guldmakaren, som gömmer tvåhundrafemtio kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten. För att infiltrera det kriminella nätverket iscensätter han ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem – Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer bluffen att avslöjas innan Ella Werner hinner stoppa Triaden?

2 reaktioner till “Nästan på hemmaplan igen”

  1. Kommer ihåg att min mamma och pappa alltid var ute och plockade trattkantareller som smörstektes. Så gott det var. Själv är jag ingen skogsmulle och har varken letat eller plockat svamp.

    Ni har ungefär hälften av våra plusgrader vi har haft +32 idag. Riktigt skönt faktiskt.

    Ha det så gott !!!

    1. Kantareller och även annan svamp är gott.
      Jag skulle vilja har omkring 20 – 22 plus, det känns bra. Men man kan ju inte alltid får så man vill!!

Kommentarer inaktiverade.