I gamla hjulspår

2020-08-03

Ännu en härlig morgon, 17 plus, svag vind och sol från en i stort sett molnfri himmel.

Började med att gå genom parken. Fint med alla träden.

Blev sedan en promenad på holmarna i dag också. Där kan man hitta något nytt att titta på varje dag om man vill.

Står man stilla och blundar och lyssnar så hör man historiens vingslag susa fram. Eller är det bruset från Emån??

Stenarna som ligger här är resterna efter husen som krutdrängarna bodde i.

Tog god tid på oss på förmiddagen innan vi körde iväg. Åt mackor och drack kaffe först.

Blev först en tur till ICA för att lämna tillbaka nyckeln till elskåpet. Passade på att handla lite som jag tyckte behövdes. Det är en mycket välsorterad affär som genom sitt stora utbud verkligen imponerade på mig.

Sedan så rullade vi iväg ut på landet och lite mindre vägar. Körde tillbaka dit vi hade kommit ifrån och passerade Målilla. Kom efter en stund fram till Vetlanda och tog en paus där. Dags för att rasta Zacko och sträcka på benen.

Vi fortsatte sedan mot Sävsjö. Vid Eksjöhuvgårds Slottsruin finns det en parkeringsplats där vi övernattade för några år sedan. När vi kom dit så konstaterade vi att det hade skett en del förändringar där. Denna parkering inbjöd inte alls till en övernattning. Vi körde tillbaka till Vetlanda och ställplatsen där vid Lidl.

När vi kom fram dit så stod det en husbil där samt en personbil parkerad på en av husbilsplatserna. Det gillade vi inte. Men det fanns ju plats för oss och vi parkerade på en ledig plats.

Utsikt mot Lidl. Men den hade vi inte så länge för det kom en husbil och parkerade bredvid oss. Lite senare så kom det några husbilar som letade plats men fick köra härifrån för personbilen blockerade den sista platsen. Väldigt tråkigt.

Mat skulle vi ju ha ikväll också och det blev stekt falukorv med makaroner, riven parmesan och massor av ketschup. Så gott.

I morgon fortsätter vi åt något håll.

2 reaktioner till “I gamla hjulspår”

 1. Jag älskar träd. Är nog en trädmänniska.
  Skönt att kunna göra precis som man vill, stanna eller köra vidare när man inte har bråttom. Tänker på dem som börjar jobba idag.
  Just det fresta på bara med falukorv 🙂

  Ha det så gott!!

  1. Jag gillar också träd.
   Det är så gott att kunna göra vad man vill när möjlighet finnes.
   Mmm falukorv!!

Kommentarer inaktiverade.