Fest och sedan vidare norrut

2020-07-09

Tyckte det kändes lite mer sommarlikt i morse. Det var 17 plus, svag vind och mestadels sol. På promenaden i dag så for Zacko runt än hit och än dit och ibland så ville han bara stå kvar på samma ställe med nosen i marken. Tror att en löptik hade gått här tidigare. Men vi kom runt på vår runda och hem igen.

Lite senare körde vi till Rydal och kollade posten. Fortsatte sedan till Borås och bort till Svensgärde där äldste sonen bor.

Vi parkerade utanför deras hus, tog det stora paketet och gick in till dom. Plingade på dörrklockan och så öppnade vi och gick in. Där stod min vackra svärdotter i en urtjusig klänning och tog emot oss. Till min egen stora förvåning brast jag ut i sång och sjöng högt och genomfalsk ”Ja må hon leva”. Inte så länge, man ska inte plåga omgivningen.

Vi överräckte paketet och ropade hej till dom som var där. Det var bara familjen så här tidigt på dagen. Eftersom det var öppet hus efter klockan tolv så hade vi valt att komma tidigt. Jag vill ju inte utsätta mig för att träffa för mycket folk, är ju en riskgrupp.

Paketet öppnades och svärdottern blev så glad över innehållet att hon blev alldeles tårögd. Jag hade konsulterad sonen och fått tips om vad hon önskade sig.

Sedan bjöds vi på en läcker buffé med massor av god mat. Efter maten blev det kaffe och en jättegod jordgubbsgräddtårta. Mycket mätta blev vi.

Varför denna fest? Jo min underbara svärdotter fyllde 50 år i dag och denna fest var en överraskning för henne som hennes man hade planerat ett tag.

Vi tackade sedan för oss och vi tyckte det hade varit roligt att träffa familjen idag.

Gick ut till husbilen och så körde vi iväg norrut. När vi kom till Sollebrunn så stannade vi på en parkeringsplats för en liten paus. Där utanför växte det hallonbuskar med ljuvligt goda fullmogna bär. Vi kunde inte låta bli utan att äta av dom. Så gott.

Hasse frågade en ortsbo om han visste var vi kunde parkera med husbilen. Jo vi kunde köra till Gräfsnäs slottspark där skulle det finna plats. Så det gjorde vi, var inte långt dit. Kom inte ända fram till parken utan 300 meter innan så fanns det en bra husbilsparkering som verkade ny.

Vi körde dit och parkerade och bestämde oss för att bli kvar här i natt. Vi är, enligt oss, mitt ute i ingenstans men det går bra för någon natt i bland. Och här är så lugnt och tyst.

Utsikten är så här utanför dörren.

På andra sida vägen ligger det en sjö.

Vi var så mätta hela dagen så i kväll blev det en ägg/ansjovismacka. Det räckte så bra.

I morgon tänker jag gå till parken med Zacko, det ser jag fram emot.

2 reaktioner till “Fest och sedan vidare norrut”

  1. Aha födelsedagsfirande var det hemliga ni hade på gång. Hoppas svärdottern blev glad.
    Men vilken fin utsikt ni har där ni står. Livet är rätt bra ändå.

    Ha det så gott!!

    1. Min underbara svärdotter blev så glad över sina presenter att hon blev tårögd flera gånger under dagen.
      Mm, utsikten var det inget fel på.

Kommentarer inaktiverade.