Blev kvar i dag

2020-07-03

Var lite svalt på morgonen, 14 plus, rätt så blåsigt och mulet. Vi (Zacko och jag) gick ner till sjön och där blåste det ännu mer. Att promenera runt sjön var det inte att tänka på. Det var alldeles för kallt trots att jag hade långbrallor, jacka och väst. Var en del folk ute och promenerade och det var nog för att jag var ovanligt sent ute. Sov ända till halvtio och det kändes så skönt. Sovit dåligt några nätter så det här var välbehövligt.

Det är mycket fina promenadvägar vid sjön. Några bilder ifrån morgonens promenad.

Eftersom vi kom hit ”en dag för tidigt” så beslöt vi oss för att bli kvar här i dag också.

På eftermiddagen så fick vi sällskap av en tysk husbil. Det var en familj med två små barn som parkerade här. Undrar hur dom vågar åka till Sverige som tydligen är ett av dom länder som är mest smittsamma i Europa? Men av samma anledning (smittsamma) så får inte vi åkt till Tyskland. Måste då vara i ”karantän” ett tag. Hur länge skiftar dag för dag i informationen från dom tyska myndigheterna!!

Men är denna småbarnsfamilj fri ifrån smitta? Vem vet? Det är rörigt i Europa ang Covid-19 nu. Det mesta verkar att vara helt utan logiskt tänkande!

Zacko och jag tog som vanligt en promenad på eftermiddagen. Då hittade vi en hundrastgård en liten bit bort. Det var tomt så jag öppnade grinden och släppte in Zacko där. Ingen plats som han gillade. Han gick efter en kort stund bort till utgången och ville gå ut. Jag kopplade honom och så fortsatte vi strosa runt i gräset utanför och det gillade han bättre.

I kväll så blev det stekt sill med dillkryddad potatismos. Vi blev så jättemätta för detta är verkligen en av våra favoriträtter. Så klart blev det kvar en del sill att lägga in och det blev med mycket lök. Dom får ligga och dra i minst två dagar eftersom dom var så stora.

I morgon kommer vi att fortsätta till någonstans.

2 reaktioner till “Blev kvar i dag”

 1. Tror att det är så att tyskarna kan åka var de vill i Europa, men Sverige ses som ett högriskland och tyvärr tror jag att de straffar svenskarna för att myndigheterna inte gjort som övriga Europa.
  Läste idag att ett stort område i Katalonien stängs inne på grund av att corona grasserar där.
  Kanske skulle Sverige ha stängt in Stockholm i ett par veckor och inte kört låt gå principen. Jag vet inte men just nu känns det som att svenskarna straffas för vad myndigheterna gör/gjort.

  Till Frankrike kan ni köra med munskydd och handsprit 🙂

  Ha det så gott!!!

  1. Tror också att vi svenskar ska straffas på något sätt.
   Men det gäller ju att komma till Frankrike genom Tyskland.
   Men vi har det gott på hemmaplan.

Kommentarer inaktiverade.